O confruntare vesnica intre berbecii Europei – Germania si Anglia

0
2458

Și eu zic același lucru – dar dintr-o perspectivă total diferită. Ba eu chiar înțeleg că referedumul nu va mai avea loc… de teama Brexit-ului.

Sigur că Brexit-ul va fi un duș rece pentru UE – dar fără el Germania va triumfa – și este asta ce-și doresc cu adevărat statele Uniunii?

Sau își doresc – așa cum cred eu, o Uniune condusă prin consens într-o structură – mai puțin stufoasă și mai democratic aleasă? Și mai ales o Uniune care nu e condusă de statele ei mai bogate.

UE trebuie să ajungă o uniune unde nici un stat mai bogat ca altul nu-și poate asuma răspunderea Uniunii prin hotărâri protecționiste aplicabile celorlalte state. Și aici trebuie arătată cu degetul în primul rând UK care-a arătat de la început o neîncredere într-un sistem politic care nu-i asigură un loc aparte. Germania în schimb, a văzut cu cine se confruntă și a luat mănușa impunându-le celorlalți politica propriilor interese. Asta – a înnebunit de tot UK-ul, care-a mers până la plecarea din Uniune – ori uniunea face noi reguli pentru ea… A făcut noi reguli pe piața „liberă” a muncii – dar Germania a rămas în continuare la cârma Europei…

Și asta nu e acceptabil pentru o Anglie obișnuită la comandă. E ca și cum iei un mare comandant și-l pui să asculte ordinele altora… Nu zboară.

Asta este ce ne dorim noi ca membri ai acestei uniuni de state? O veșnică confruntare între berbecii Europei? Se mai poate oare pune problema cine dintre cei doi mari Comandanți va câștiga? Pentru că, câștigul lor – oricare dintre ei, ar fi pierderea noastră. Mai ales a noastră a celor care-am stat în marea Rezervație a pactului Varșovian gândind la o lume mai bună și mai dreaptă. Asta o fi? Nu cred. Enjoy :))

Citeste si  Creşte îngrijorarea în Marea Britanie. Specialiştii estimează că se poate ajunge la 50.000 de infecții pe zi, în luna octombrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here