O confruntare vesnica intre berbecii Europei – Germania si Anglia

0
3133

Și eu zic același lucru – dar dintr-o perspectivă total diferită. Ba eu chiar înțeleg că referedumul nu va mai avea loc… de teama Brexit-ului.

Sigur că Brexit-ul va fi un duș rece pentru UE – dar fără el Germania va triumfa – și este asta ce-și doresc cu adevărat statele Uniunii?

Sau își doresc – așa cum cred eu, o Uniune condusă prin consens într-o structură – mai puțin stufoasă și mai democratic aleasă? Și mai ales o Uniune care nu e condusă de statele ei mai bogate.

UE trebuie să ajungă o uniune unde nici un stat mai bogat ca altul nu-și poate asuma răspunderea Uniunii prin hotărâri protecționiste aplicabile celorlalte state. Și aici trebuie arătată cu degetul în primul rând UK care-a arătat de la început o neîncredere într-un sistem politic care nu-i asigură un loc aparte. Germania în schimb, a văzut cu cine se confruntă și a luat mănușa impunându-le celorlalți politica propriilor interese. Asta – a înnebunit de tot UK-ul, care-a mers până la plecarea din Uniune – ori uniunea face noi reguli pentru ea… A făcut noi reguli pe piața “liberă” a muncii – dar Germania a rămas în continuare la cârma Europei…

Și asta nu e acceptabil pentru o Anglie obișnuită la comandă. E ca și cum iei un mare comandant și-l pui să asculte ordinele altora… Nu zboară.

Asta este ce ne dorim noi ca membri ai acestei uniuni de state? O veșnică confruntare între berbecii Europei? Se mai poate oare pune problema cine dintre cei doi mari Comandanți va câștiga? Pentru că, câștigul lor – oricare dintre ei, ar fi pierderea noastră. Mai ales a noastră a celor care-am stat în marea Rezervație a pactului Varșovian gândind la o lume mai bună și mai dreaptă. Asta o fi? Nu cred. Enjoy :))

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here