Monica Borza: Despre creativitate in banking si dezvoltarea continua

0
6698

Cum, credeati ca bankingul se rezuma la cifre, seriozitate si lucruri complicate? Nici vorba. Orice pe aceasta lume are nevoie de – cel putin – un strop de creativitate. Monica Borza, Sef Serviciu IMM, ne explica mai jos ce si cum.

„Din punctul meu de vedere, inclusiv pe pozitia pe care o detin acum, creativitatea este un element cheie. De la pregatirea task-urilor zilnice, a agendei, la strategia pe care o avem de urmat ca sa ne indeplinim obiectivele noastre. Acestea presupun multa creativitate!”

Sa o credeti pe cuvant! In zece ani de experienta la Banca Transilvania, Monica a avut parte de suficiente situatii provocatoare in care a fost nevoie sa gandeasca out of the box.2

Dar tocmai acele momente au ajutat-o sa devina astazi unul dintre #OameniidelaBanca, pe care te poti baza. Avea doar 23 de ani cand a intrat in familia BT: „Nu prea stiam mare lucru pe partea de banking, dar cred ca dragostea a venit pe parcurs. (…) Pot sa spun ca am crescut in banca, m-am dezvoltat atat profesional, cat si personal. Cand am intrat in bransa nu aveam nicio experienta, banking am invatat de la sefa mea. In momentul de fata, ca Sef Serviciu IMM, impreuna cu echipa pe care o coordonez sustinem IMM-urile, oferim solutii de finantare si asiguram suport pe partea operationala si digitala.”

Fiind Sef Serviciu IMM, una dintre responsabilitatile Monicai este sa-si indrume echipa. Mai mult decat atat: sa o mentina unita. „Am reusit sa imi formez o echipa unita si pozitiva, sa legam prietenii si cred ca functionam pe principiul ca imposibilul poate fi impartit oricand in posibilitati.”

Nu toata lumea are abilitatea necesara de a face acest lucru. Exista o anumita afinitate pentru comunicare de care un lider are nevoie pentru a-si intelege echipa. Monica are AS-ul ascuns in maneca: da, este o fire comunicativa, intelegatoare si indreptata spre solutii, insa mai are si cateva cunostinte de psihologie la indemna. Si asta, pentru ca prima facultate pe care a facut-o Monica a fost in acest domeniu. Mai apoi, a urmat facultatea de Stiinte Economice, pe care a absolvit-o cu cativa ani in urma.

Adica mare parte din ultimii ani… Monica a tot invatat si invatat? Da! Si face acest lucru chiar si acum. „Mereu sunt intr-o continua formare”, ne spune ea. Seara, dupa orele de birou, ajunge acasa si continua sa studieze despre tot ce tine de banking. Monica tine pasul cu noutatile… dar niciodata nu este suficient de pregatita pentru vijelia de iubire care o asteapta acasa! Aceasta vijelie este de talie mica, este blanoasa si este un Yorkshire pe nume Bella.

Ati ghicit. Cel mai frumos moment al zilei pentru Monica este cel in care o imbratiseaza pe Bella, care o intampina fericita acasa. Dar, pentru ca prioritatile Monicai din prezent sunt indreptate spre dezvoltare si invatare, timpul liber este foarte limitat. De aceea, prefera sa si-l petreaca cu familia: „Suntem o familie foarte unita. Asta incerc sa aplic si la banca, in ceea ce priveste colegii si echipa”. Alt moment de acasă pe care Monica il iubeste? „Cina impreuna cu familia sau mesele de duminica, in care sunt toti impreuna!”

Totusi, daca mai este timp, poate ca il va petrece incercand sa-si tina echilibrul pe placa de snowboard: „Incepand cu sezonul de iarna din acest an, alaturi de iubitul meu,am descoperit si snowboarding-ul si am trait prima experienta pe placa – la fel si primele cazaturi!” Daca este soare, poate ca va pleca intr-o scurta drumetie sau calatorie prin imprejurimi. Si daca plecarea se nimereste de dimineata, muzica din masina Monicai va actiona mai bine ca o cafea! Ii place muzica antrenanta. „Ma ajuta sa ma trezesc”, glumeste ea.

BT Extra – intrebari extra pentru #OameniidelaBanca! 💛 

Daca ai putea sa fii o celebritate pentru o zi, cine ai fi?

„Angelina Jolie, pentru ca a avut curajul necesar să adopte foarte multi copii si de a-si face o familie foarte mare.”

Ce ai face daca ai castiga la loto?

„Cred ca i-as ajuta si pe altii, desi pare un raspuns comun. Dar, da! Probabil undeva in zona copiilor. O casa de copii sau ceva de genul acesta.”

Daca ai avea o superputere, care ar fi aceasta?

„Cred ca as vrea ca toti oamenii din jurul meu sa fie onesti! Apreciez foarte mult sinceritatea oamenilor din jur.”

Draga Monica, stim ca drumul tau la banca este exact la fel: cu muzica data tare si vibe-urile bune setate inca de cand ai plecat de acasa. Asa ne incarci si pe noi cu energie pozitiva! Multumim ca faci parte dintre #OameniidelaBanca si ca ne faci zilele mai vesele! 😊

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here