Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, speră că prin reducerea TVA la 9 % , propunere pe care o va face Ministerului de Finanțe,vacanțele se vor ieftini

0
1449
Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre

El a adăugat că pentru reducerea TVA este nevoie și de aprobarea Comisiei Europene.

„Luni înaintez documentația la Ministerul de Finanțe. Deci noi, Ministerul Turismului, vom face propunerea către Ministerul de Finanțe. Am avut o discuție principială cu dânșii. Ne-au spus că trebuie înaintată o documentație către Comisia Europeană, apoi trebuie să așteptăm răspunsul acestora. După cum știți, în acea directivă, travel agency nu sunt introduse, deci nu pot avea o cotă diferențiată la TVA. Noi putem, pentru că avem două cote diferențiate la TVA, de 5 % la construcții, respectiv de 9 % la alte produse, respectiv de 19 %”, a precizat ministrul Turismului, într-o conferință de presă.

Mircea Titus Dobre a spus că „nu știe exact” de când TVA-ul va fi de 9 % în turism.

Întrebat de către jurnaliști dacă reducerea TVA va duce la ieftinirea vacanțelor, ministrul Turismului a răspuns că „speră că da”.

„Eu sper că da. Fiecare trebuie să aibă în ofertă prețul plus TVA. Nu trebuie să introducă TVA-ul în prețul respectiv când face oferta”, a spus Mircea Titus Dobre.

Ministrul Turismului este prezent vineri, la Sibiu, la Adunarea Generală a ANAT.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here