Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat că există trei variante de lucru la legea pensiilor, iar coaliţia de guvernare va alege una dintre acestea

0
1403
Ministrul Muncii și Justiției Sociale, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat ca toate salariile bugetarilor vor crește cu 25% de la 1 ianuarie 2018

“Sunt trei variante până acum la legea pensiilor. Urmează coaliţia să aleagă una dintre variante. Am început să avem dezbateri pe ele. În momentul în care vom avea şi toate calculele cu Ministerul de Finanţe, abia atunci vom putea să ieşim cu proiectul legii ca să îl prezentăm public. Am avut deja o primă discuţie cu coaliţia de guvernare, mai sunt în continuare de făcut foarte multe lucruri pentru că acum trebuie să vină MFP care să calculeze impactul pe această lege. Nu e o lege uşoară şi cred că nu se aşteaptă nimeni să o scoatem peste noapte”, a afirmat ministrul, la Parlament.

Conform programului de guvernare, noua lege a pensiilor ar trebui să fie transmisă Parlamentului în luna octombrie, a spus aceasta.

“Orizontul de timp este cel din programul de guvernare – luna octombrie ca să o avem să o transmitem Parlamentului. Cât durează în Parlament nu aş putea să vă spun”, a adăugat ministrul Muncii.

De asemenea, Olguţa Vasilescu a declarat la Palatul Parlamentului, că nu a auzit că ar fi probleme cu plata salariilor la Ministerul Apărării Naţionale.

“Nu am auzit de aşa ceva”, a răspuns Vasilescu, întrebată dacă militarii îşi vor lua banii cu întârziere şi dacă există probleme cu plata salariilor la MApN.

Ministerul Apărării Naţionale a anunţat că a dispus efectuarea, în 15 septembrie, a plăţii sumelor aferente soldelor/ salariilor nete, fără contribuţiile individuale şi impozit, în condiţiile în care până în acest moment nu a fost făcută rectificarea bugetară pe acest an.

Potrivit unui comunicat al MApN, Direcţia financiar-contabilă a instituţiei a dispus către toţi ordonatorii de credite plătitori de drepturi salariale mai multe măsuri, “în scopul abordării prudenţiale a execuţiei bugetare, în condiţiile în care până la această dată nu a fost efectuată rectificarea bugetară pe anul 2017” şi având în vedere “necesitatea respectării prevederilor art. 18 din Legea responsabilităţii fiscal-bugetare nr. 69/2010”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here