Ministrul Fondurilor Europene și-a dat demisia pe Facebook!

0
2784
Ministrul Fondurilor Europene
Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, și-a anunțat, miercuri, demisia pe rețeaua de socializare Anunțând că este ultima ședință de Guvern la care participa.
Tehnocrații României sunt din ce în ce mai originali. Acum câteva minute, Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene și-a anunțat demisia.

,,De azi începe altceva,,

“Ultima mea ședință ca membru în Guvernul Cioloș 1. E un sentiment ciudat. Pare un secol privind înapoi, dar nu au trecut nici șase luni de ministeriat, nici un an de când am mers la Cancelarie. A fost intens. Și a fost o onoare! De azi începe altceva”, a scris  Cristian Ghinea pe Facebook. Miercurea sunt ședințele de Guvern și ni-l și imaginăm pe Ghinea intrând în ședința de Guvern și postând pe Facebook în loc să se ocupe de problemele de pe ordinea de zi a Guvernului.

Dezvăluirile Alinei Mungiu

Site-ul România Curată, aparținând Alinei Mungiu Pippidi, a facut în ultimele zile dezvăluiri despre ministrul Cristian Ghinea: ,,Cristian Ghinea, care a înlocuit-o pe Aura Răducu (expert european în fonduri europene), fără să fi lucrat o zi în acest domeniu, este şi el un specialist al contractelor cu statul, de altă factură însă. Cristian Ghinea este un favorit al unei specii particulare de contracte de stat, cele cu Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Fără nicio competenţă pe zona post sovietică, nici măcar lingvistică, ONG-ul său şi al partenerului său, Ciprian Ciucu, CRPE, e cel prin care MAE a ales să facă politica statului român pe proiectata frontieră iluzorie a NATO, adică în Moldova, Georgia şi Ucraina.

Abonat al MAE

Începând cu anul 2012, CRPE devine abonat regulat al Departamentului de Asistență Oficială pentru Dezvoltare al MAE, obţinînd 34.000 euro în 2012, 140.000 în 2013, 104.000 în 2014, şi tot aşa până în prezent. Moldovei i se construieşte capacitatea instituţională în cooperare cu ANI din România, Georgia e ajutată să implementeze acordul de asociere, multe şi variate subiecte pe toate planurile. Chiar dacă mai sunt şi alte ONG-uri care cooperează cu AOD, CRPE e singurul care are anual venituri consistente şi totodată singurul care nu are drept competenţă Marea Neagră sau Caucazul.Subiectul e unul sensibil pentru domnul ministru Ghinea, care tocmai a pierdut un proces intentat contra Alinei Mungiu-Pippidi, fosta sa profesoară, angajatoare şi promotoare timp de ani de zile (la un program de studii la LSE, ca tânăr lider, la TVR şi alte organe de presă ca analist, etc.) în care a încercat să dovedească (ca şi în presă, pe Hotnews şi Dilemacă la el se referea portretul anonim al unui tânăr oportunist, a cărui carieră problematică îl aduce în zona de patronaj a serviciilor secrete, portret schiţat de AMP într-un articol după mărturisirea lui Robert Turcescu din toamna 2015. Deşi AMP nu îl identificase pe Ghinea, și nici vreun comentator al articolului, Ghinea s-a repezit să declare că de el e vorba pe HotnewsFacebook și Dilema iar în cursul procesului a relatat că „într-o convorbire privată amicală din perioada 2011-2012, v-am povestit despre faptul că am solicitat un interviu de cercetare dlui. Mihai Răzvan Ungureanu (la data respectivă director al SIE?”. Ghinea i-a povestit într-adevăr lui AMP (care nu a povestit mai departe) că îi va cere sfatul directorului SIE pentru viitoarele activităţi ale ONG-ului său în zona de interes a MAE, dar l-a îndemnat să nu facă acest lucru, pe motivul că într-o democraţie e de neconceput ca ONG-urile să se sfătuiască cu serviciile secrete despre activităţile lor. Despre  „cercetarea” care necesita intervievarea directorului SIE vă lăsăm să ghiciţi, ea nu a fost niciodată publicată, Ghinea fiind până azi necunoscut pe Google Scholar pe orice subiect de competența lui MRU și pe orice subiect în general…

Membru în Alianța pentru o Românie Curată

CRPE a fost chiar membru în coaliţia Alianța pentru o Românie Curată (ARC), de unde s-a retras în iarna 2012, refuzând să semneze scrisoarea de protest a ONG-urilor către MAE atunci când Teodor Baconschi i-a făcut pe protestatari „ciumpalaci”. Motivul formal al despărţirii a fost că AMP l-a criticat pe Ghinea (ca şi acum o săptămână, dându-i numele în editorialul din România liberă, pentru utilizarea sloganului Votez DNA!, afirmând că DNA va fi vulnerabilizat de folosirea politică a numelui său. De fapt, e greu de văzut cum mai putea CRPE să critice MAE sau să joace rol de watchdog când exact atunci aplica la fondurile sale şi se profila deja, cu competenţe zero, drept partener strategic,,.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here