Ministrul Dezvoltării Sevil Shhaideh a semnat contracte de 220 mil. euro pentru modernizarea de drumuri județene

0
1102

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE) a anunțat semnarea unor contracte de finanțare de aproape 220 mil. euro pentru drumuri județene care urmează a fi reabilitate și modernizate prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Comisia Europeană a alocat României prin acest program 6,6 mld. euro, din care contribuţia UE previzionată a fi absorbită în acest an se ridică la 129,74 mil. euro, echivalentul unei rate de absorbţie la final de an de 1,97%, cea mai slabă din cele nouă programe europene derulate prin Ministerul Dezvoltării, potrivit datelor transmise de reprezentanţii  instituţiei publice.

Ministrul Dezvoltării Sevil Shhaideh a semnat un nou contract de finanţare cu fonduri europene prin POR 2014-2020 care vizează reabilitarea şi modernizarea drumului judeţean 191C: Nuşfalău – Crasna – Zalău – Creaca (jud. Sălaj), în vederea îmbunătăţirii condiţiilor de trafic, a creşterii siguranţei rutiere, a dezvoltării economice a zonei de nord-vest a judeţului Sălaj şi a îmbunătăţirii condiţiilor de trai pentru cei peste 88.000 de locuitori din comunele traversate de DJ 191C pe cele două tronsoane de drum propuse spre reabilitare.

Valoarea totală a investiţiei este de circa 26,8 mil. euro, din care valoarea finanţării nerambursabile este de 26,2 mil. euro, adică 98% din valoarea eligibilă a proiectului.

Prin acest contract urmează a fi reconstruiţi şi modernizaţi 36,8 km de drumuri judeţene.

Ministerul Dezvoltării previzionează că în acest an va transmite Comisiei Europene aplicaţii de plată în valoare de peste 1,9 mld. euro, pentru programele la care îndeplineşte funcţiile de autoritate de management. Suma reprezintă 8,3% din banii alocaţi de Uniunea Europeană acestor programe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here