Mark Zuckerberg modifica Facebook. S-a decis sa ia atitudine in urma criticilor primite

0
1952

Facebook modifica radical News Feed-ul. Postarile de la familie si prieteni vor avea prioritate iar postarile de la brand-uri, companii si mass-media vor fi mai putine decat in prezent.

Mark Zuckerberg a anuntat de curand ca va face una dintre cele mai mari schimbari ale News Feed-ului din ultimii ani. Aceasta schimbare presupune ca celor ce utilizeaza Facebook sa le apara mai multe postari de la membrii familiei si de la prieteni, in detrimentul postarilor de la companii, brand-uri si diverse pubiicatii.

Aceasta schimbare va afecta considerabil organizatiile media, precum si brandurile ce se folosesc de Facebook pentru a-si promova produsele sau serviciile, fiindca vor fi mult mai putini cei ce vor vedea aceste postari, daca nu sunt promovate. Totusi, publicitatea in retea NU va fi afectata in vreun fel de schimbarile ce vor urma sa fie facute.

Zuckerberg a luat aceasta decizie dupa ce a primit feedback-uri de la utilizatorii care doresc sa vada, in primul rand, postarile de la prietenii apropiati si de la membrii familiei. El a adaugat ca utilizatorii spun ca fluxul este aglomerat de postarile de la companii, brand-uri si organizatii media.

“Recent am primit reactii de la utilizatori care ne-au spus ca acest continut public – postarile ale companiilor, brand-urilor si organizatiilor media – mascheaza momentele persoanle”, spune Zuckerberg.

In acest context, urmeaza ca Facebook sa faca schimbari pentru a „trata”feedback-urile negative primite din partea utilizatorilor: “Facem o schimbare majora in modul in care este construit Facebook. Schimb scopul retelei din a ne concentra pe gasirea de continut relevant, in a va ajuta sa aveti interactiuni sociale cat mai semnificative”.

“As vrea sa fiu cat se poate de clar, facand aceste schimbari, ma astept ca timpul petrecut de oameni pe Facecook si alti parametri de engagement sa scada. Dar ma astept ca timpul petrecut de fiecare pe Facebook sa fie mai valoros. Daca vom face totul cum trebuie, cred ca totul va fi bine pentru comunitatea Facebook pe termen lung”, a completat Zuckerberg, constient fiind de amploarea pe care a luat-o aceasta retea de socializare.

Aplicatia Facebook a fost aspru criticata anul trecut, deoarece a fost un context important de promovare a stirilor false si pentru ca propaganda rusa a putut ajunge la un numar urias de americani, peste 120 milioane. Zuckerberg a promis recent ca in 2018 va incerca sa “repare” Facebook si ca printre misiunile retelei se va numara si cea de a-i determina pe oameni sa aiba interactiuni fata in fata in viata reala.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here