Probleme cu Parcul Industrial din Galati: Primaria s-a trezit ca parcul de cinci milioane de euro a fost vandut de catre fostul primar, unei firme din Ucraina, fara ca nimeni sa stie

0
1825

Parcul Industrial din oraşul Galaţi (singurul de acest fel) a rămas fără teren, acest lucru intamplandu-se după ce directorul al unităţii a încheiat, fără ca Primaria Galati sa stie, un contract cu o firmă din Ucraina prin care ceda în concesiune terenul cu pricina. In prezent, cazul este anchetat de procurori.

Complexul Parcului Industrial din Galati se intinde pe o suprafaţă de 22 de hectare şi este dotat cu: sediu administrativ, punct de pază, hală,  gard şi utilităţi. Acesta a fost construit în anul 2003. In acest parc s-au investit mai mult de cinci milioane de euro. Totusi, nu a primit niciodata, nici măcar un singur client în 15 ani de. In consecinta, terenul a rămas neutilizat iar infrastructura bineinteles ca s-a deteriorat, fapt ce a presupus alte cheltuieli de intretinere sau renovare. Chiar daca parcul nu a fost utilizat niciodata, totusi, directorul complexului şi-a încasat in fiecare luna salariul aprobat de Consiliul de Administrare al societăţii subordonate Primăriei.

Totusi, abia anul trecut a fost surpriza cea mai mare. Aflat la final de mandat, fostul director al parcului a negociat şi chiar a încheiat un contract cu o firmă din Ucraina prin care ceda în concesiune terenul pe care se află Parcul Industrial. Totul fără ştirea Primăriei Galaţi, care abia acum a aflat si a solicitat anularea contractului de concesiune.

In urma acesto intamplari, cazul a intrat în atenţia procurorilor, care ancheteaza totul si incearca sa afle dacă daca contractul a fost semnat respectand normele legale.

”Suntem în situaţia în care potenţial pierdem investitori pe Parcul Industrial pentru că nu avem cum să închiriem. Avem un contract care a apărut de nicăieri, pe 42 de ani, cu o societate ucraineană care pretinde că ar fi concesionat acest teren printr-o negociere directă la momentul respectiv cu fostul director. Fostul director nu mai e angajat al Industrial Parc SRL. Nu mai este nici în cadrul Primăriei angajat, ne-am încheiat toate socotelile cu dumnealui. Urmează ca şi alte instituţii ale statului să-şi spună punctul de vedere în această speţă. Cred că face parte dintr-o anchetă. Aşteptăm să vedem ce se întâmplă”, a declarat primarul actual al oraşului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Faptasul, Costică Voicu, fostul director al Parcului Industrial din Galaţi, se apară spunand că intreaga procedura s-a desfasurat dupa conditiile impuse de lege şi că, de fapt, Primăria a stiut tot timpul despre contractul de concesiune.

”Nu am comis nicio ilegalitate. Eu mi-am încheiat activitatea la Pracul Industrial pe 30 iulie. Acel contract s-a făcut legal. Spusese şi Curtea de Conturi că Parcul Industrial trebuie să aducă venituri. Eu am înştiinţat şi Primăria încă din luna ianuarie a anului trecut. A fost legal, restul sunt speculaţii. E adevărat că nu a fost niciun investitor în toţi aceşti ani, dar asta pentru că nu era lămurit statutul juridic al terenului de la Parcul Industrial, abia în 2015-2016 s-a clarificat situaţia”, a declarat fostul director al Parcului Industrial Galaţi,in apararea sa.

”Este înregistrat dosarul pe rolul Secţiei a II-a Civilă a Tribunalului Galaţi, reclamant fiind Municipiul Galaţi, prin primar, în contradictoriu cu Industrial Parc SRL şi o altă firmă, pentru constatarea nulităţii absolute a contractului nr. 3 din 25.04.2017 prin care a fost cedată folosinţa asupra unui teren, proprietatea Industrial Parc SRL”, a declarat judecătorul Robert Florea, preşedintele Tribunalului Galaţi.

Până la finalizarea procesului, Primăria Galaţi nu poate activa in niciun fel în Parcul Industrial. Pentru a semna contracte şi pentru a face alte investiţii, municipalitatea are nevoie de o hotărâre definitivă şi irevocabilă a instanţei.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here