Kelemen Hunor: Eugen Teodorovici e un om simpatic, dar greşeşte. Limita între curaj şi nebunie e foarte subţire

0
628

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat la RFI că OUG 114 este o nebunie totală . El comentează afirmaţia ministrului de Finanţe, Eugen Teodorovici, care susţinea recent că Ordonanţa privind măsurile fiscale este ”cel mai curajos act normativ de după Revoluţie”.

Kelemen Hunor spune că ”domnul Teodorovici e un om simpatic, dar greşeşte”.

”Limita între curaj şi nebunie e o limită foarte subţire. Cred că a trecut de linie, ăsta nu e curaj, asta e o nebunie totală. Am spus în decembrie, am spus în ianuarie, am spus în februarie, mai repet o dată: a greşit, greşeşte. Nu poţi să dai o OUG prin care bulversezi tot sistemul fiscal şi nu numai, cu câteva zile înainte de Anul Nou, cuaplicabilitate imediat de la 1 ianuarie. Nu laşi şase luni nici măcar pentru administraţie să se pregătească, nu laşi nici măcar aşa cum scrie legea, şase luni de zile pentru bănci, pentru firme, pentru societăţi şi aşa mai departe”, a spus Kelemen Hunor la RFI.

Kelemen Hunor susţine că OUG 114 riscă să fie adoptată tacit de Senat: ”Eu cred că toată OUG 114, noi am depus şi multe amendamente, vom mai depune amendamente, trebuie dezbătută cu urgenţă la Camera Deputaţilor, că mâine va trece tacit de Senat sau poimâine. Acolo am înţeles că au depus toate amendamentele toţi colegii din toate zonele, dar nu s-a dezbătut, fiindcă ministerul nu a avut timp să analizeze aceste propuneri, dar foarte repede ar trebui să introducem pe ordinea de zi a Camerei. Eu de la bun început am spus că în acest moment cea mai bună soluţie ar fi fost prorogarea termenului până în 2020 şi dezbaterea şi adoptarea până în iunie”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here