Iulius Town, cel mai mare proiect de retail din vestul României, va fi inaugurat pe 30 august . Investiţia depăşeste 220 milioane de euro

0
1413

Companiile Iulius şi Atterbury Europe au anunțat că vor inaugura pe 30 august 2019 prima etapă a proiectului Iulius Town Timişoara (denumit anterior Openville), cea mai mare investiţie imobiliară din regiune, în valoare de peste 220 milioane de euro.

Acesta este primul ansamblu de tip mixt din vestul ţării şi cel mai important proiect de real estate care va fi inaugurat anul acesta, pe piaţa din România.

Conceput ca un proiect cu funcţiuni de retail, entertainment şi office care completează actualul Iulius Mall, Iulius Town va fi principala destinaţie de afaceri, cumpărături și divertisment din vestul ţării. Totodată, Iulius Town va fi orașul din centrul Timişoarei, un proiect de regenerare urbană gândit pentru a coagula comunitatea şi a-i aduce laolaltă pe localnici, pe locuitorii din regiune şi din ţările limitrofe, indiferent dacă vin la birou, la cumpărături, să facă sport sau să se relaxeze.

Prima etapă de dezvoltare

Va include: 120.000 m.p. de retail, noi branduri, un nou concept de cinema, cel mai mare centru de sănătate şi fitness din România, o varietate de restaurante şi cafenele, un parc, un centru de evenimente, 100.000 m.p. de spaţii office clasa A, un tunel auto şi 4.070 de locuri de parcare.

Cea mai mare suprafaţă de retail din afara Bucureştiului

Iulius Town va fi sinonim cu shoppingul la superlativ, pentru că aici vor fi cele mai frumoase şi mai noi concepte de magazine, deținute de renumite branduri internaționale, restaurante şic, precum şi o multitudine de servicii. Cu un total de 450 de magazine şi 120.000 mp, Iulius Town Timişoara va include cea mai mare zonă de retail din afara Capitalei.

Noi branduri internaţionale, numeroase restaurante şi cafenele amenajate tematic, cu terase şi privelişte spre parc, 12 săli de cinema şi conceptul de cinema VIP, cu cină şi film în sistem all inclusive, ca și cel mai mare centru de fitness din România, cu piscină semi-olimpică și spaţii de joacă, fac din Iulius Town locul ideal din centrul Timișoarei pentru petrecerea timpului liber.

Tot în premieră, la Iulius Town va funcționa un centru ultramodern de conferințe, cu trei săli elegante, spectaculoase din punct de vedere arhitectural, concepute de designeri italieni. Acestea vor găzdui atât evenimente business, cât și private, având o capacitate de până la 1.000 de participanţi.

Parcul, ancora principală a proiectului mixt 

Iulius Town Timişoara este aliniat perfect așteptărilor locuitorilor, cum ar fi aceea de a avea un oraș cât mai verde. Parcul din proiect este construit într-o manieră inedită, deasupra unei noi parcări subterane şi va fi o oază de liniște și relaxare. Acesta va încânta vizitatorii cu peste 1.400 de arbori și 20.000 de arbuști, aduși de la pepiniere din Italia, care se vor oglindi în lacul amenajat în centru. Un carusel etajat, locuri de joacă pentru copii, un patinoar şi piaţetele pentru evenimente fac ca acest parc să fie un loc unic în regiune, de o frumuseţe care se schimbă în funcţie de anotimp”, se arată într-un anunț al companiei.

Prima etapă va include şi 100.000 mp de birouri, în care vor lucra aproximativ 13.000 de persoane. United Business Center, format din clădiri de birouri clasa A, a devenit deja un pol regional de afaceri, generator de noi investiţii şi locuri de muncă. Primele trei clădiri de birouri sunt operaţionale, printre chiriași numărându-se companii multinaţionale din IT și automotive. Al patrulea imobil office va fi şi cea mai înaltă clădire din România. United Business Center 0, cu 155 m înălţime şi 27 de etaje, va fi finalizată anul viitor şi va include 52.000 m.p. închiriabili de birouri, un hub medical pe o suprafaţă de 3.000 mp şi un centru de conferinţe corporate, cu şapte săli.

Iulius Town Timişoara presupune şi investiţii în modernizarea infrastructurii. Proiectul aduce o soluție ingenioasă pentru fluidizarea traficului: un pasaj subteran care străbate complexul și crește accesibilitatea rutieră a zonei, investiție care va fi donată municipalității. Totodată, cei care lucrează sau vizitează Iulius Town pentru petrecerea timpului liber au acces la peste 4.070 de locuri de parcare moderne, dar și la spații pentru parcarea bicicletelor.

Etapa 1 Iulius Town, în cifre: 

* 220 milioane de euro investiţie

* 120.000 m.p. de retail, în cea mai mare zonă de retail din afara Bucureştiului

* 450 de magazine, cafenele şi restaurante tematice

* 100.000 m.p. de spaţii office, 4 clădiri clasa A, pol regional de business

* 13.000 de angajaţi în clădirile de birouri

* 155 de metri şi 27 de etaje, cea mai înaltă clădire din România

* 3.000 m.p. hub medical

* 3 săli de evenimente, până la 1.000 de participanţi

* 4.070 de locuri de parcare

* cel mai mare centru de fitness din România, de 3.400 m.p.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here