Isarescu ne spune adevarul dupa 10 ani

0
1689
Isarescu
Guvernatorul BNR a declarat ca Romania nu era pregătită sa adere la Uniunea Europeana in 2007.
Mugur Isărescu, a declarat vineri seara, la Alba Iulia, că România nu era pregătită să adere la Uniunea Europeană în 2007, dar dacă nu am fi intrat la momentul respectiv, nu ştie dacă acest lucru s-ar mai fi întâmplat ulterior.
Isarescu a negociat cu Romano Prodi
,,Adevarul e ca noi nu am fost pregătiţi să intrăm în Uniunea Europeană în 2007. Am liberalizat contul de capital, în condiţiile de inflaţie mai mare, dar dacă nu intram în 2007 nu ştiu dacă mai intram şi pentru asta îmi asum toată responsabilitatea, că eu am negociat, ca premier, anul 2007 cu Romano Prodi şi m-a avertizat, de atâtea ori, că nu suntem pregătiţi (…) să intrăm în Uniunea Europeană”, a afirmat guvernatorul BNR, potrivit Agerpres. Interesant este faptul ca Isarescu ne spune adevarul dupa 10 ani! Si tot foarte interesant este si faptul ca Isarescu nu avut luări de poziție in 2007 pentru a ajuta Romania sa se integreze fara daune materiale in UE.
Parcursul economiei romanești
Mugur Isărescu a susţinut vineri seara, pe esplanada Catedralei Romano-Catolice din Alba Iulia, o prelegere despre ‘Parcursul economiei româneşti şi al Băncii Naţionale a României către modernitate şi, totodată, către Europa’. Evenimentul, la care au fost prezente câteva sute de persoane, s-a desfăşurat în cadrul celei de-a V-a ediţii a Festivalului ‘Dilema veche’, organizat de vineri până duminică la Alba Iulia.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here