Firea vrea sa distrugă terasele din parcurile bucurestene

0
3668
Firea
Primarul Capitalei a cerut conducerii ALPAB sa înceteze asocierile cu societățile care au construit restaurante si terase in parcuri. Cine o plati despăgubirile in cazurile nerespectării unor contracte perfect legale?
Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a cerut, in sedinta de joi a Consiliului General, conducerii Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) să înceteze asocierile cu societăţi comerciale care au construit restaurante şi terase în parcurile aflate în administrarea instituţiei, ea precizând că pe de o parte unele funcţionează ilegal, pe de altă parte, în cazul Parcului Herăstru, cele care au autorizaţie de construcţie plătesc chirii unor “proprietari fantomă”, având în vedere că Municipalitatea a câştigat în instanţă cele şapte hectare de teren.
Consilierii au ramas uimiti
“Deci din acest moment, ALPAB nu va mai avea permisiunea să facă asocieri în urma cărora se organizează activităţi comerciale şi nu e vorba doar de Herăstrău, este vorba şi de alte parcuri sau zone pe care le are”, a spus Firea. Consilierii au ramas Uimiți si au cerut clarificări pentru a înţelege dacă este vorba despre terasele care funcţionează ilegal sau despre toate restaurantele şi terasele, precum şi dacă primarul intenţionează să interzică activităţile comerciale în parcuri.
Ce se ascunde in spatele deciziei
Firea a spus că sunt două situaţii – prima este ca ALPAB să nu mai intre în asocieri cu societăţi comerciale în urma cărora acestea beneficiază de anumite avantaje pentru construcţia de restaurante sau terase în parcurile aflate în administrarea CGMB, iar a doua este că aceste firme trebuie să intre în legalitate faţă de Primăria Generală. ,,Aici sunt mai multe categorii: unii au luat in concesiune, foarte puţini au şi cumpărat, dar de la proprietari ilegitimi, deoarece proprietatea este a dumneavoastră, a tuturor cetăţenilor, nu a acelor societăţi comerciale fantomă. Deci acele unităţi care au construit cu autorizaţie de contrucţie legală, dar plătesc chirie unor privaţi care nu au de fapt în proprietate acele suprafeţe, ar trebui să facă contractul direct cu primăria. Terasele ilegale intră în altă categorie, dar cei care sunt în legalitate, însă plătesc unor proprietari fantomă, pentru că justiţia ne-a dat nouă dreptate, vor trebui să intre în relaţie comercială directă cu primăria”, a spus primarul Gabriela Firea.

La prima vedere lucrurile sunt cel putin ciudate. Este normal ca societățile comerciale sa plătească legal primăriei Capitalei sau sa aibă autorizație de constructie, dar ce te faci cu firmele care funcționează legal. Se pot rezilia contracte legale? Si cine va plati despăgubirile, ca primarul in mod cert, nu! Tot bucureștenii vor plati! Sunt si alte interese in spatele acestei decizii? Va vom tine la curent cu acest nou scandal declanșat de Gabriela Firea.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here