Industria de leasing financiar a înregistrat în primele nouă luni din acest an o creştere de 14% a bunurilor finanţate, respectiv 7,627 miliarde de lei (1,7 miliarde de euro)

0
1245

Declaraţia îi aparţine dlui Bogdan Speteanu, preşedintele Asociaţiei Societăţilor Financiare – ALB România.

“Vestea pozitivă este că trendul ascendent pe care l-am văzut în ultimii ani a continuat şi dacă ne uităm la evoluţia an la an, respectiv septembrie 2016 – septembrie 2017 vedem o creştere de 14% care spunem noi confirmă evoluţiile pozitive pe care ni le-am asumat încă de anul trecut”, a spus Bogdan Speteanu.

Acesta a precizat că este posibil ca, la finalul anului, să se ajungă la 2,2 miliarde de euro, în cazul în care nu apar surprize în ultimul trimestru al anului.

Creşterea industriei s-a datorat în principal majorării finanţărilor de autovehicule, în creştere cu 24%, industria de leasing fiind influenţată pozitiv de creşterea cererii pentru autovehicule noi care au avansat cu 17% în primele trei trimestre ale anului, dar şi pentru cele SH care au crescut cu 70%, conform datelor publicate de DRPCIV. Vehiculele uşoare au înregistrat o creştere de 27%, finanţările pentru echipamente agricole 48%, iar finanţările imobiliare 54%.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here