Firea, pusa pe fapte mari! Vrea sa interzica Uber si Taxify in Bucuresti!

0
1225

Primaria Capitalei a dat un comunicat prin care se anunta ca Gabriela Firea va discuta in urmatoarea sedinta un proiect ce va stabili regulile pentru serviciile de taximetrie din Bucuresti. Prin noul regulament, vor fi interzise toate practicile care nu se incadreaza in prevederile legislatiei actale.

„Vom promova în următoarea șeadință a Consiliului General al Municipiului București un nou proiect de hotărâre ce va stabili norme și reguli clare pentru toți cei care practică taximetria în Capitală, astfel încât, atât bucureștenii, cât și turiștii, să poată folosi acest serviciu cu încredere, și în deplină siguranță, beneficiind de aceeași calitate a transportului în regim de taxi ca în marile capitale europene. Concret, prin noul regulament vor fi interzise toate formele de practicare a taximetriei care nu se încadrează în prevederile Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, precum și în cele ale HCGMB 78/2008 și ale Codului Fiscal. Toți cei care practică activitatea de taxi în Capitală vor fi obligați să respecte acest regulament. Îi anunț pe toți cei care practică taximetria că ne vom asigura, prin departamentele de resort, că acest regulament va fi respectat în integralitate”, a declarat Gabriela Firea, potrivit unui comunicat de presă al PMB, în urma unei întâlniri cu reprezentanții Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O..T.A.R.), pentru a analiză probleme cu care se confruntă operatorii de taxi din Capitală.

Gabriela Firea vrea ca toti taximetristii sa aibă o ținută civilizată, un limbaj adecvat, mașini curate și care să garanteze siguranța cetățenilor. Un alt aspect este ca intentioneaza sa interzica existenta Uber si Taxify in Bucuresti, deoarece acestea nu ar respecta normele legale in vigoare.

Oficialii Uber din Romania se apara, spunand ca serviciile lor sunt fiscalizate si transparente, in conditiile in care cursele se fac pe baza unei facturi fiscale.

“Aplicațiile ca Uber, serviciile de carsharing, de taxi și transportul în comun constituie, împreună, soluții care pot duce la reducerea aglomerației, a poluării și pot rezolva problema parcărilor din București”, afirmă oficialii Uber România. Acestia si-au exprimat dorinta de a discuta  cu reprezentanții municipalității, dar și cu alți actori din industrie, pentru “a face ceea ce este cel mai bine pentru consumatori și pentru oraș”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here