Exportatorii din UE către Marea Britanie au mai mult de pierdut decât englezii de pe urma Brexitului

0
1955
Exportatorii din UE
Companiile din Uniunea Europeană ar putea înregistra pierderi de două ori mai mari din cauza tarifelor de export către Marea Britanie decât exportatorii din Marea Britanie către UE, dacă Brexitul se finalizează fără un acord de liber schimb.
Acesta este concluzia la care a ajuns o comisie de experţi de la Civitas, potrivit The Telegraph. Lucrurile stau rău pentru exportatori.
13 miliarde de lire sterline
Firmele europene din cele 27 de ţări membre ar urma să plătească aproape 13 miliarde de lire sterline pentru a-şi exporta produsele în Marea Britanie, dacă nu se ajunge la un acord cu Uniunea Europeană, iar comerţul nu va fi reglementat de Organizaţia Internaţională a Comerţului, conform rapoartelor Civitas. În schimb, firmele britanice vor avea de plătit tarife de 5,2 miliarde de lire pentru bunurile exportate către Uniunea Europeană, după Brexit.Totuşi, costul de 5,2 miliarde de lire al Marii Britanii pentru vânzarea bunurilor în Uniunea Europeană ar fi mai mare decât cel înregistrat de fiecare ţară membră în parte.

Doar germanii ar pierde 3,4 miliarde de lire

Exporturilor Germaniei în Marea Britanie, spre exemplu, li s-ar aplica tarife de 3,4 miliarde de lire, iar exoporturilor din Franţa li s-ar aplica taxe de 1,4 miliarde de lire, mai arată sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here