Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Arad caută muncitori

0
2438
Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Arad caută muncitori

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Arad caută muncitori pentru companiile din judeţ în toată ţara, iar o bursă pentru un angajator care are nevoie urgentă de forţă de muncă, va fi organizată în cursul acestei săptămâni la Botoşani

În judeţul Arad există 300 de şomeri care primesc indemnaţii, şi alţi 1000 care se regăsesc în acte, dar care nu primesc bani.

Botoșaniul face selecție pentru Arad

“Pentru cele 1.700 de locuri de muncă vacante pe care le avem în acest moment în judeţul Arad şi mai ales, principalele locuri, cam în jur de 1.500 de locuri avem în municipiu, nu putem să îi asigurăm în momentul de faţă pe angajatori că le putem repartiza oameni care să le acopere. Dar pentru asta totuşi am luat legătura în ţară, cu câţiva dintre colaboratorii noştrii din alte judeţe, directori de AJOFM-uri. Chiar Botoşani ne-a promis că va face o selecţie pentru Arad, probabil în cursul acestei săptămâni, pentru unul dintre angajatorii mari care au făcut în scris o solicitare de acest gen”, a declarat directorul AJOFM Arad, Marinel Henteş.

Nu sunt implicate costuri pentru angajator

Compania, care activează în domeniul automotive, are nevoie urgentă de 30 de locuri de muncă în această săptămână.

Va fi o mică competiţie pentru asta, dar ei ne-au asigurat că aceste locuri 30 nu sunt aşa de multe pentru ei şi că ei cu siguranţă se descurcă pentru o bursă pe care o angajează ei acolo. Costurile nu implică nimic pentru angajator, toate costurile le suportă agenţiile noastre. (…) Condiţiile pe care acest angajator sunt condiţii destul de bune. Se ajunge undeva la toate costurile pe care le suportă acest angajator, undeva la 2.000 lei net, ceea ce este destul de relevant”, a mai spus directorul AJOFM Arad. În condiţiile în care mulţi arădeni nu sunt mulţumiţi de salariile pe care le primesc, mai multe companii au început să ridice oferta.

Salariul minim 1.450 lei

Toţi angajatorii din judeţ cu care am luat noi contact la bursa locurilor de muncă au salariu minim de angajare 1.450 lei, nu s-au dus la 1.250 lei, aşa cum prevede legislaţia, ci automat din start s-au dus la 1.450 lei încadrare. Deja este făcut un mic pas, bonurile de masă, care acum după ultimele norme vor creşte undeva la 15 lei, deci se întâmplă ceva pe piaţă pozitiv, aş zice eu. Depinde fiecare cum vede. Pentru arădeni nu este foarte interesantă nici această creştere minimală, dar pentru cei care sunt din alte părţi, este destul de interesant”, a mai declarat corespondentului MEDIAFAX directorul AJOFM Arad, Marinel Henteş.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here