Construcţia a 11 noi hoteluri în România, în următorii doi ani, generează peste 1.500 de locuri de muncă

0
1082

Specialiştii Hospitality Management Academy susţin că un număr de 11 noi hoteluri, afiliate marilor lanţuri internaţionale, vor fi inaugurate în România în următorii doi ani, ceea ce va genera crearea a peste 1.500 de noi locuri de muncă.

În acelaşi timp, aceştia sunt de părere că deschiderile anunţate vor pune presiune şi mai mare pe forţă de muncă în turism şi vor accentua nevoia de personal calificat.

Potrivit estimărilor, din totalul celor 11 inaugurări, şapte vor fi în Bucureşti, iar patru în provincie. Astfel, în Capitală, deschiderile anunţate sunt: Hotelul Courtyard by Marriott pe Bulevardul Dimitrie Pompeiu (cu o capacitate de 259 de camere), Hotelul Moxy tot din portofoliul Mariott (120 de camere), Hotelul Indigo, parte din brandul Intercontinental (100 de camere), Grand Hotel du Boulevard (50 de camere), Ibis Operei (160 de camere) şi Aviators Park (259 de camere).

De asemenea, în Braşov va fi inaugurat un hotel Radisson Blu de cinci stele cu 105 camere şi Hotel Mercure – cu 120 de camere. La Oradea îşi va deschide porţile Hotel Nymphaea Resort – cu 200 de camere, în timp ce pentru 2020 este programată deschiderea ISHO Radisson Blu – cu 160 de camere, la Timişoara.

În prezent, cursurile Hospitality Management Academy îşi propun să formeze peste 600 de profesionişti din turismul românesc care activează în zonele Sud-Vest, Centru şi Sud-Est şi să asigure mentorat şi coaching pentru 200 de profesionişti din industrie. Totodată, se vor organiza cursuri intensive pentru echipele de Resurse Umane din aceste regiuni, precum şi networking şi comunicare între principalii stakeholderi din turism, activi în cele trei regiuni vizate.

Grupele formate sunt în desfăşurare în Buzău şi Sfântu Gheorghe, iar grupe în pregătire la Constanţa, Braşov, Craiova, Sibiu şi Alba Iulia.

La cursuri se poate înscrie orice persoană cu studii superioare care face parte din structura managerială a unei agenţii de turism, hotel sau servicii conexe turismului din regiunile incluse în proiect. În cadrul proiectului sunt incluse cele mai turistice regiuni din ţară: Litoralul, Delta Dunării, Valea Prahovei, dar şi judeţe cu potenţial ca Alba Iulia, Vâlcea, Gorj, Mehedinţi sau Vrancea.

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operaţional Capital Uman (POCA) 2014-2020.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here