Clever a primit aviz tehnic definitiv de funcţionare în România

0
1099

Clever anunţă că a obţinut aviz tehnic definitiv ca operator al platformei digitale de transport alternativ de la Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

Clever are în prezent peste 30.000 de şoferi înregistraţi, atât pentru serviciile de taxi, cât şi pentru cele de transport alternativ.

Conform Ordonanţei de urgenţă nr. 49/2019 privind activităţile de transport alternativ cu autoturism şi conducător auto, cei 1,5 milioane de pasageri Clever pot beneficia în continuare de servicii moderne şi rapide de taxi şi transport alternativ,

„Primirea avizului tehnic definitiv este un pas important şi apreciem rapiditatea cu care Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale a acordat avizele, într-un termen mai scurt decât termenul limită prevăzut de lege. Astfel, ne putem concentra în perioada următoare pe sprijinirea companiilor şi şoferilor de transport alternativ care trebuie să parcurgă, la rândul lor, procesul de autorizare. Înrolarea şoferilor de transport alternativ este deja în curs de desfăşurare, totul ca, de la 1 noiembrie, pasagerii să continue să beneficieze de serviciile noastre de mobilitate urbană ca şi până acum”, a spus Anca Gherle, Public Affairs Manager în cadrul Clever.

Potrivit noii legislaţii, toate aplicaţiile de transport alternativ trebuie să obţină avizul tehnic de la Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale până la data de 1 noiembrie 2019, pentru a putea continua să-şi desfăşoare activitatea în România. Totodată, şoferii trebuie să obţină o autorizaţie pentru transportul alternativ de la agenţia teritorială a Autorităţii Rutiere Române din judeţul sau municipiul de care aparţin şi să se asigure că îndeplinesc o serie de condiţii prevăzute de lege. `Începând de azi, aşteptăm toate companiile de transport şi şoferii parteneri care îndeplinesc condiţiile de funcţionare să prezinte documentele şi să semneze contractele de afiliere pe platforma Clever”, a mai spus Anca Gherle.

În acelaşi timp, companiile şi şoferii care nu au parcurs încă procesul de autorizare pot beneficia în următoarea perioadă de sprijin din partea Clever în vederea constituirii dosarului şi obţinerii autorizaţiei, precum şi în vederea eliberării ecusonului pentru Transport Alternativ pentru platforma Clever.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here