Bucureștenii care vor să-și cumpere mașini noi, renunţând la cele vechi, ar putea primi pe lângă prima de 6.500 de lei, vouchere în valoare de 1.000 de euro

0
1070

Lucian Iliescu, consilierul general în cadrul Primăriei Capitalei, a depus la secretariatul general al CGMB un proiect care presupune acordarea de vouchere în valoare de 1.000 de euro bucureştenilor care vor să-şi cumpere maşini noi, renunţând la cele vechi. În total, s-ar acorda 10.000 de tichete. Potrivit proiectului depus de Lucian Iliescu (PMP), voucherul în valoare de 1.000 de euro va fi acordat pentru achiziţionarea unei maşini noi, concomitent cu predarea la Remat a autoturismului vechi.

Suma de 1.000 de euro ar urma să se acorde în plus faţă de prima de casare de 6.500 de lei care se acordă în prezent prin Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto.

Lucian Iliescu este consilierul care a propus recent un alt proiect controversat, respectiv interzicerea în Bucureşti a autoturismelor cu grad mare de poluare. „Toate aceste măsuri sunt benefice Municipiului Bucureşti în următoarea perioadă din mai multe motive, iar cele mai importante sunt reducerea poluării, fluidizarea traficului, siguranţa cetăţeanului. Ţinând cont că săptămâna trecută am intrat în procedură de infringement din cauza poluării, anunţ venit din partea Comisiei Europene şi riscăm amenzi foarte mari, trebuie luate imediat măsuri împotriva poluării. Într-o discuţie purtătă la primărie înaintea şedinţei de CGMB, Primarul General, Gabriela Firea, mi-a dat asigurări ca ia în calcul tot mai serios susţinerea şi implementarea măsurilor propuse de mine”, a declarat Lucian Iliescu.

Şoferii nu trebuie să aibă datorii la bugetul local, să aibă domiciliul în Bucureşti şi să fie de cel puţin trei ani proprietarii maşinilor pe care vor să le predea la Remat.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here