Browserul Chrome este responsabil pentru mai mult de jumătate din traficul de internet de pe desktop

0
2125
Browserul Chrome

În ciuda reputaţiei proaste pe care Internet Explorer a „câştigat-o” de-a lungul timpului, acesta a rămas în topul browserelor.

Se pare că odată cu lansarea Windows 10, acesta a avut parte de un declin foarte mare, însă utilizatorii săi nu par să se fi mutat pe noul browser modern de la Microsoft, Edge, ci pe Google Chrome, care a devenit acum cel mai popular browser din lume pe desktop-uri.

Topul browserelor

Net Applications, o entitate specializată în analiză a traficului pe internet, a publicat cel mai recent top al browserelor, unde Google Chrome iese câştigător. Conform studiului, acesta este folosit de peste 50% dintre utilizatorii de internet de pe PC-uri. Comparat cu aceeaşi perioadă a anului trecut, Google Chrome a crescut de la 31,12% la 54,99%, în timp ce în cazul Internet Explorer s-a întâmplat inversul. Acesta a scăzut de la 48,20% la numai 23,13%, pierzând lună de lună câte 2-3 procente.

Firefox, pe locul 3

În afară ce cele două mari browsere amintite, în topul Net Applications mai apar Firefox, care s-a menţinut aproape constant cu 11,14%, Edge, care a urcat de la 2,67% la 5,26% şi Safari care a scăzut de la 5,01% la 3,69%. Restul de 1,79% este ocupat de alte browsere mai puţin populare, printre care se regăseşte probabil şi Opera.Având în vedere că Internet Explorer nu este integrat în Windows 10, probabil că în timp internet Explorer va dispărea complet, în timp ce Edge pare să crească uşor dar sigur. Va fi foarte greu pentru o altă companie să lanseze un browser care să devină mai popular decât Chrome, mai ales în condiţiile în care acesta oferă sincronizare cu versiune pentru mobil, iar Android-ul reprezintă peste 80% din piaţa de smartphone-uri.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here