Boierii de alta data…

0
3982
Boierii de alta data

Vila in terase Sutu, stilul Maur, la vanzare, la vanzare pentru un pret de pornire de 1,1 mil. euro

Vila in terase Sutu, stilul Maur, la vanzare, la vanzare pentru un pret de pornire de 1,1 mil. euro

Vila Sutu din Constanta, una din cele mai frumoase cladiri istorice de la malul marii, a fost scoasa la vanzare la un pret de pornire de 1,1 mil. euro, fiind listata in portofoliul Artmark Historical Estate, divizia imobiliara a casei de licitatii Artmark.

Cladirea istorica ridicata in 1898 are o suprafata construita de aproape 760 mp. Proprietatea este una dintre cele mai frumoase cladiri istorice din Constanta si este opera arhitectului Grigore Cerchez, cel care a realizat si Muzeul Antipa, Banca Nationala din Braila si o aripa a Palatului Cotroceni.

Castelul Wesselenyi din Jibou, cel mai mare ansamblu baroc din Transilvania, la vanzare cu 1,5 mil. euro

Castelul Wesselenyi din Jibou, cel mai mare ansamblu baroc din Transilvania a fost listat la vanzare de Artmark Historical Estate pentru un pret de pornire de 1,5 mil. euro.

Proprietatea cu peste peste 3.400 mp construiti este in prezent ofertata statului roman in cadrul procedurii de exercitare a dreptului de preemtiune, potrivit datelor Artmark Historical Estate. Palatul baroc are constructii de secol XVIII si inceput de secol XIX care sunt integrate intr-un fost parc dendrologic, amenajat ca gradina botanica in anii ’70.

Palatul si o parte din constructiile anexe au fost retrocedate mostenitorilor, iar acum sunt la vanzare.

Conacul de piatra de la Heresti, la vanzare pentru peste 1,8 mil. euro

Conacul de piatra de la Heresti, la vanzare pentru peste 1,8 mil. euro

Construit in secolul al XVII-lea, in jurul anului 1644, conacul de piatra de la Heresti este legat de familii celebre in istoria Romaniei si nu doar ca povestile sale se pastreaza vii, ci si cladirea in sine, care a reusit sa fie conservata impecabil pana in zilele noastre.

Situat la nici 40 km de Bucuresti, pe soseaua Bucuresti-Oltenita, in comuna Heresti – in vecinatatea localitatii Comana, care a devenit in ultimul timp un important obiectiv turistic, palatul de piatra de la Heresti dateaza inca din primele decenii ale secolului al XVII-lea, din timpul domniei lui Matei Basarab.

Conacul de piatra are o suprafata construita de 680 mp, avand 7 camere mari la etaj si tot atatea dar mai mici la parter. La randul sau, casa contruita de familia Stolojan are o suprafata construita de 494 mp, iar cea de-a treia cladire din curte, cea a administratiei, are o suprafata construita de 166 mp.

Gradina se intinde pe 5.000 mp, iar intregul domeniu dispune de 3,8 hectare de teren. Toate cele trei cladiri beneficiaza de instalatie electrica, domeniul avand de asemenea fantana proprie si rezervor de apa.

Conacul de piatra de la Heresti a fost construit din piatra slefuita adusa cu barca din Bulgaria.

Domeniul Heresti este de vanzare, in portofoliul Regatta Real Estate, pentru suma de 1,8 milioane de euro.

Conacul Bratianu de la Florica la vanzare pentru peste 2 mil. euro

Conacul Bratianu de la Florica la vanzare pentru peste 2 mil. euro

Conacul familiei Bratianu din judetul Arges, orasul Stefanesti, este locuinta celei mai importante familii de oameni politici din Romania, Ion si Ionel Bratianu avand un tol important in realizarea Romaniei moderne. Conacul poarta numele Florica, fiind botezat dupa prima fiica a lui Ion C. Bratianu.

Domeniul este la vanzare prin Artmark Historical Estate la un pret de pornire de 2 mil. euro si include un parc, conacul, o ferma, capela, crama, gara si un observator economic. Conacul a fost construit de Ion si Ionel Bratianu. Prima casa a fost construita de Ion C. Bratianu in 1858. Dintr-o casa cu 4 camere, Ion Bratianu a construit un conac, iar apoi casa a mai fost modificata si de Ionel Bratianu.

Suprafata utila a proprietatii este de 1.400 mp.

Sursa foto: Cristina Budusan via artmarkhistoricalestate.ro

Palatul Crissoveloni – Cantacuzino, la vanzare la un pret de 3 mil. euro

Palatul Chrisoveloni-Cantacuzino, aflat in apropiere de Calea Victoriei este listat la vanzare la un pret de pornire de 3 mil. euro, potrivit Artmark Historical Estate, divizia de real estate a casei de licitatii Artmark.

Cu o suprafata construita de peste 2.000 mp si un teren de peste 2.000 mp, Palatul Chrisoveloni-Cantacuzino este inscris pe lista monumentelor istorice din Romania si are nevoie de investitii suplimentare in restaurare si reabilitatea.

Imobilul, construit la finalul secolului XIX la comanda familiei de bancheri Chrisoveloni, a fost vandut familiei Catacuzino la inceputul secolului XX. Palatul este construit in stil eclectic de influenta franceza.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here