IMPACT Developer & Contractor a vândut cel mai scump apartament din ansamblul LUXURIA Residence din București

0
4633

IMPACT Developer & Contractor, primul dezvoltator imobiliar înființat în România și totodată prima companie imobiliară listată la Bursa de Valori București (BVB), a vândut cel mai scump apartament din ansamblul LUXURIA Residence, în valoare de 734.000 euro. Tranzacția a fost realizată de echipa internă de vânzări a dezvoltatorului.

 Apartamentul din ansamblul LUXURIA Residence recent tranzacționat este un duplex cu 5 camere, cu o suprafață de 300 metri pătrați și o terasă generoasă de 36 metri pătrați. Pachetul a inclus și două locuri de parcare subterane.

Situat în zona de nord a Capitalei, LUXURIA Residence este primul ansamblu cu certificare BREEAM Excellent din București, complet finalizat în acest moment, a cărui  valoare totală curentă este estimată la 150 milioane Euro. Întregul condominiu cuprinde 9 blocuri cu 630 de apartamente, 9.650 mp de spații verzi, parcuri cu mobilier urban și fântână arteziană, locuri de joacă, centru de fitness dotat cu echipamente de ultimă generație, un lounge elegant și parcări subterane. Ansamblul LUXURIA reunește un mix unic de caracteristici: locuințe sustenabile construite la standarde BREEAM Excellent, acces facil față de numeroase puncte de atracție ale orașului precum și numeroasele spații de recreere în interior.

Compania IMPACT are deja o reputație solidă pe segmentul principal al pieței rezidențiale, cel al locuințelor ce se adresează clienților cu venituri medii, unde livrăm la cele mai înalte standarde cu prețuri accesibile. Prin tranzacția din ansamblul LUXURIA Residence am făcut primul pas pe un segment de piață superior, cel al locuințelor premium. De menționat este faptul că unul dintre argumentele  noastre principale îl reprezintă calitatea serviciilor și a facilităților oferite clienților noștri, similare cu cele de pe segmentul premium”, a declarat Ovidiu Grinici, Director de Vânzări al IMPACT Developer & Contractor.

În acest moment, IMPACT are în proprietate 89,6 ha de teren cu o valoare EPRA (valorile EPRA sunt determinate în conformitate cu standardele Asociației Publice Europene de Imobiliare)  estimată la 799,2 milioane lei, din care 73,5 ha cu potențial de dezvoltare imediată, pe care vor fi ridicate noi proiecte de mari dimensiuni, cu funcțiuni mixte și proiecte de infrastructură: Greenfield Băneasa, Greenfield Plaza Băneasa, Greenfield West, Greenfield West Plaza, Luxuria City Center  în București, Greenfield Copou și Greenfield Copou Plaza în Iași și Boreal Plus în Constanța. Valoarea brută de dezvoltare a acestor proiecte, în perioada 2022 – 2027, se ridică la 1,3 miliarde euro.

IMPACT Developer & Contractor este una dintre primele 3 companii listate la Bursa de Valori București (BVB) și în același timp primul dezvoltator imobiliar listat, în anul 1996. În cei peste 25 de ani de listare neîntreruptă, IMPACT s-a remarcat prin inovație și diversitatea instrumentelor de finanțare bursieră folosite.

Începând cu luna martie 2022, acțiunile IMPACT au fost incluse în indicele FTSE Global Micro Cap, parte a seriei de indici FTSE Global Equity Index Series (GEIS) dedicați Piețelor Emergente.

Despre Impact Developer & Contractor S.A.

Cu o experiență de 31 de ani pe piață, IMPACT Developer & Contractor SA este primul dezvoltator imobiliar listat la Bursa de Valori București. Acţiunile IMPACT Developer & Contractor SA (“IMP”) sunt cotate la categoria Premium a Bursei de Valori București, compania având o capitalizare bursieră de 1.140.555.592,18 lei (la data de 26.07.2022). Societatea utilizează cele mai bune practici de guvernanță corporativă, transparență, responsabilitate şi comunicare cu investitorii, obținând ratingul 10 la evaluarea VEKTOR realizată de către Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România. Misiunea IMPACT Developer & Contractor este de a dezvolta comunități, prin proiecte sustenabile, la standarde de calitate BREEAM Excellent, certificate nZEB, atât în București, cât și în marile orașe ale țării. Printre proiectele de referință ale dezvoltatorului se numără GREENFIELD Băneasa și LUXURIA Residence, acesta din urmă fiind singurul proiect rezidențial din București cu certificare BREEAM Excellent. Ca parte a strategiei de extindere la nivel național, în 2020 IMPACT a demarat în Constanța construcția proiectului rezidențial Boreal Plus, proiect mixt format din vile și blocuri de apartamente, iar anul acesta va demara construcția proiectului rezidențial GREENFIELD Copou, în Iași.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here