BNR lansează o monedă din argint dedicată împlinirii a 150 de ani de la înființarea Bibliotecii Academiei Române

0
1509
BNR

Banca Națională a României lansează, începând de vineri, în circuitul numismatic, o monedă din argint dedicată împlinirii a 150 de ani de la înființarea Bibliotecii Academiei Române.

Conform unui comunicat postat pe site-ul BNR, tirajul pentru această emisiune este de 200 monede din argint, iar prețul de vânzare, exclusiv TVA, este de 380 lei.

Moneda are o valoare nominală de 10 lei, forma rotundă, diametrul de 37 mm, greutate 31,103 grame și cant zimțat.

Aversul monedei redă o imagine de epocă a sălii vechi de lectură a Bibliotecii Academiei Române, inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „10 LEI”, stema României și anul de emisiune „2017”.

Reversul monedei prezintă sigla Academiei Române suprapusă peste o compoziție grafică reprezentând colecțiile Bibliotecii Academiei Române; la exterior, inscripția circulară „BIBLIOTECA ACADEMIEI ROMANE 150 ANI”.

Monedele din argint, care au putere circulatorie pe teritoriul României, sunt ambalate în capsule de metacrilat transparent și vor fi însoțite de broșuri de prezentare redactate în limbile română, engleză și franceză. Broșurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR și casierului central.

Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede din argint se realizează prin sucursalele regionale București, Cluj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here