Autoritățile vor să informatizeze ANAF prin parteneriat public-privat cu 150 milioane euro  

0
400

Comisia Națională de Strategie și Prognoză se va ocupa de informatizarea Fiscului. Astfel, printr-un proiect de hotărâre propune completarea listei proiectelor strategice de investiţii care urmează a fi pregătite şi atribuite în parteneriat public-privat.

Un proiect vizează sistemul informatic pentru administrare fiscală la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).

“Proiectul privind platforma informatică a ANAF are în vedere implementarea, migrarea de date şi operarea acestui sistem precum şi interconectarea sa cu celelalte platforme sau sisteme informatice publice. În cadrul proiectului se are în vedere implementarea noii platforme ce va include, dar nu se va limita la: subsitemele de rezilienta si recuperare date în caz de incidente sau dezastre, subsistemul de stocare de date, comunicaţii şi securitate, pachetul de aplicaţii, precum şi subsistemul de baze de date”, se arată în document.

Conform acestuia, operarea va fi realizată de către societatea de proiect cu respectarea cerinţelor stabilite prin contractul de parteneriat public-privat. Se estimează că investiţia în realizarea sistemului informatic pentru administrare fiscală este de maxim 150 milioane euro.

Autoritățile de mulți ani își iau angajamentul de a informatiza ANAF. S-a încercat cu Banca Mondială, dar au renunțat, anul trecut nu s-a investit niciun leu, iar mai nou apare acest proiect.

Un alt proiect la care se referă documentul este Platforma informatică a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

“Proiectul privind platforma informatică a CNAS are în vedere proiectarea, implementarea, migrarea de date şi operarea acestui sistem precum şi interconectarea sa cu celelalte platforme sau sisteme informatice publice. În cadrul proiectului se are în vedere implementarea noii platforme ce va include, dar nu se va limita la: subistemele de rezilienta si recuperare date in caz de incidente sau dezastre, subsistemul de stocare de date, comunicatii şi securitate, pachetul de aplicaţii, precum şi subsistemul de baze de date. Operarea va fi realizată de către societatea de proiect cu respectarea cerinţelor stabilite prin contractul de parteneriat public-privat. Se estimează că investiţia în realizarea platformei informatic a CNAS este de maximum 100 milioane euro”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here