Angajatorii nu mai trebuie să depună declaraţia de menţiuni: Vectorul fiscal va fi modificat din oficiu

0
1249

ANAF va modifica, din oficiu, vectorul fiscal al angajatorilor, astfel încât aceştia nu vor mai fi nevoiţi să depună, la Fisc, declaraţia de menţiuni – care prin care anunţă autorităţile fiscale asupra oricărei modificări care apare în cadrul societăţii.

“Pentru a veni în sprijinul contribuabililor şi pentru a evita aglomeraţia la ghişee,  având în vedere termenul scurt de depunere a declaraţiei de menţiuni, modificarea vectorului fiscal pentru persoanele fizice şi juridice care au calitatea de angajatori sau sunt asimilate acestora va fi realizată de către adminstraţiile fiscale centrale competente, prin înscrierea contribuţiei asiguratorie pentru muncă”, a comunicat ANAF, precizând că ordinul preşedintelui ANAF care reglementează această situaţie a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 1027/27.12.2017.

Începând cu 1 ianuarie 2018 contribuţiile sociale obligatorii sunt:

  1.       contribuţia de asigurări sociale datorată de către persoanele fizice care obţin venituri din salarii sau asimilate salariilor, iar în cazul persoanelor fizice şi juridice care au calitatea de angajatori sau sunt asimilate acestora, numai pentru condiţii deosebite de muncă sau pentru condiţii speciale de muncă, după caz;
  2.       contribuţia de asigurări sociale de sănătate, datorată de către persoanele fizice care obţin venituri din salarii sau asimilate salariilor;
  3.       contribuţia asiguratorie pentru muncă datorată de către persoanele fizice şi juridice care au calitatea de angajatori sau sunt asimilate acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here