ANAF, din rău în mai rău: nu a reuşit să strângă destui bani în martie şi aprilie

0
1269

Senatorul PNL Florin Cîţu, a dezvăluit un document in care arată ca presedintele ANAF, Mihaela Triculescu, cere subordonaţilor să explice de ce ANAF nu a reuşit să realizeze planul de încasări de venituri bugetare în martie şi aprilie.

„ANAF confirmă ce am zis mereu – veniturile bugetare au fost umflate! Disperare mare la ANAF, nu sunt bani! În lunile martie şi aprilie, două luni, nu s-a realizat planul de încasări, iar şefa ANAF cere explicaţii!”, scrie Cîţu, pe Facebook.

Documentul publicat de senatorul liberal reprezintă o scrisoare din data de 16 mai trimisă de preşedintele ANAF Mihaela Triculescu către Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice şi către Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili.

Triculescu le solicită subordonaţilor să explice cauzele nerealizării programului de încasări venituri bugetare pentru lunile martie şi aprilie 2019. De asemenea, şefa Fiscului le cere să prezinte „măsuri concrete şi asumate în vederea realizării integrale a programului de încasări venituri bugetare aferent lunii mai 2019”.

Totodată, preşedintele ANAF solicită clarificări cu privire la „cauzele care au condus la existenţa unei sume semnificative rămasă de restituit contribuabililor reprezentând taxa specială pentru autoturisme, taxa de poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisii poluante provenite de la autovehicule şi timbrul de mediu pentru autovehicule, constantându-se disproporţionalităţi între organele fiscale teritoriale aflate în subordinea dumneavoastră”.

Mihaela Triculescu cere, în acelaşi timp, să fie prezentat un calendar de măsuri asumate în vederea finalizării procedurii de restituire a taxelor de mediu până la data de 22.05.2019.

Senatorul liberal Florin Cîţu susţine că va cere audierea preşedintei ANAF în comisia de buget finanţe din Senat în legătură cu planul ANAF şi execuţia până în acest moment. El susţine că, în contextul colectării slabe, urmează „taxe noi, accize noi, controale de la ANAF, recalcularea pentru fiecare cetăţean şi companie a impozitelor şi contributiilor ce trebuiau plătite în ultimii 7 ani”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here