America tace !!! Cui ii trebuie o Turcie cu degetul pe tragaciul nuclear ?

1
4605
turcia
Scriind acest text îmi dau seama că situația din Turcia a scăpat așa de mult de sub control – în înțelegerea unui stat de drept, încât “misiunea” mea nu-și mai găsește motivația.  Acum totul este la vedere, “pe fâță” cum spunem noi – nu mai încearcă nimeni în Turcia să alimenteze subversiv o dictatură – acum se face la vedere.  Erdogan și clica lui islamistă au ieșit din umbră.  Întotdeauna intenția mea a fost de-a aduce o perspectivă a statului de drept asupra evenimentelor – de-a contracara premisele totalitarist-dictatoriale ale instituțiilor statului asupra cetățenilor.  Dar astăzi Turcia este – fără distincție, în contextul internațional, este un stat stalinist, un stat nazist, unde legea și drepturile elementare ale cetățeanului au fost trunchiate sau anulate în beneficiul unei clici la putere.  Și care-i diferența că drepturile de bază ale cetățeanului sunt violate – “in plain sight”, în ochii lumii intern și internațional, pentru ideologia nazistă sau cea comunistă – sau cea religioasă a lui Erdogan?  Nu văd nici o diferență, tot așa cum nu văd nici o diferență în tăcerea noastră colectivă.  Așa cum îmi spunea în această dimineață unul din prietenii noștri – America tace.  Și dacă America tace, toată lumea tace.  Dar asta este o tăcere complice, o tăcere care dă putere și încurajare noului dictator al lumii, noului pericol al lumii.  Ah, cât de mult nu mi-a plăcut mie Trump, așa de mult aștept acum să câștige mai repede Casa Albă.  Dacă nu pentru altceva, dar mi-aduc aminte de proverbul romanesc “cui pe cui se scoate”.
Iată, mă întorc la mai vechea mea acuză – cu drept de teorie, unde “lumea” – adică noi, dar în speță America lui Obama, noi pregătim de câțiva ani buni re-introducerea lumii musulmane în primul eșalon.  Iar asta nu se poate face altfel decât prin susținerea dezvoltării economice și militare – adică prin Islamizarea Turciei și legitimizarea republicii islamice iraniene.  Cele două balanțe de forțe – care deși presupuși dușmani, nu vor ezita o bătălie comună impotriva infidelilor.  Celelalte state islamice și ele tot lupta cu infidelii o au prioritară – dar ele au deja și bogății și armate și – bănuiesc eu, de ce nu și nukes.  Banii corup și cumpără orice, mai ales când sunt prea mulți.  Dar la ce ne trebuie nouă – lumii civilizate, o Turcie islamistă sau un Iran puternic – cu mâna pe trăgaciul nuclear?  Cu ce ne ajută?  Cum beneficiază Alianța de așa ceva?  Cum beneficiază colectiv guvernele noastre de așa ceva?  Marea întrebare – retorică bineînțeles, cui prodest?
Cum să stai tăcut când 1500 de decani din universitățile turce au fost demisionați și altor 21,000 le-au fost ridicate licențele???  Practic în Turcia a fost decapitat învățământul – ca sistem, și uite că nimeni nu are decât reacții diplomatice.  Interdicția de a părăsi țara este tipică dictatorilor de lipsirea populației de contact cu Occidentul, este tipică Stalinismului și Nazismului.  Or fi generațiile noi cu mintea-n altă parte, dar chiar să nu înțelegem că istoria – întotdeauna, se repetă?  Ca de fapt noi suntem cei ce o facem? Enjoy :))
Consiliul Superior pentru Educaţie din Turcia le-a interzis tuturor cadrelor universitare să călătorească în străinătate până la noi ordine, a anunţat miercuri canalul public TRT, după o tentativă de puci eşuată care a declanşat epurări la scară largă în instituţiile de stat, relatează agenţia Reuters.
Anunţul, care nu oferă detalii privind interdicţia, survine la o zi după ordinul privind demisia a 1.577 de decani din toate universităţile din Turcia.
În cadrul unui demers separat marţi, Ministerul Educaţiei a revocat autorizaţiile de funcţionare pentru 21.000 de cadre didactice din instituţiile private.
Guvernul de la Ankara l-a acuzat pe Fethullah Gulen, autoexilat în SUA, că ar fi creierul tentativei de puci, în care au murit peste 300 de persoane, acuzaţii respinse de către cleric, informează Agerpres.

1 COMMENT

 1. Pentru a ajunge de la alb la negru trebuie să treci prin nuanțe de gri. La fel, pentru a ajunge de la democrație la ne-democrație trebuie să treci prin etape intermediare.
  Evident că Turcia înainte de lovitura de stat nu se afla într-un alb perfect de democrație, iar acuma a trecut brusc în zona întunecată a democrației… de au ajuns acuma ca SUA să avertizeze Turcia că dacă nu își îmbunătățește democrația va fi dată afară din NATO vezi http://www.ziare.com/international/turcia/sua-avertizeaza-turcia-democratie-sau-iesiti-din-nato-1429546 (ha ha ha – că doar democrația trece prin “stomac”… adică prin bazele NATO din Turcia, vezi http://www.napocanews.ro/2016/07/adeptii-lui-erdogan-perchizitioneaza-bazele-nato-din-turcia-sua-cere-democratie-sau-iesirea-ankarei-din-alianta-militara.html ).

  SUA este o țară care în primul rând urmărește interesele economice ale șmecherilor care finanțează campaniile electorale ale politicienilor, șmecherii care controlează cea mai mare parte din mass media. Chestia cu democrația și alte povești, sunt doar texte pentru prostit populația cu TV-ul . De exemplu, atacarea Irak-ului cu pretextul mincinos cum că acolo s-ar fabrica arme cu distrugere în masă s-a făcut pentru a pune mâna pe petrolul Irak-ului. Iran-ul și Irak-ul se află pe poziții fruntașe ca rezerve de petrol mondial, vezi https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_proven_oil_reserves , și pe locul 2 și 3 după Arabia Saudită ca, cost de extracție a petrolului. În Arabia Saudită costul pentru extracție este de 5$ barilul de petrol, în timp ce costul mediu mondial este de 40$ barilul. Începând din vara lui 2014 SUA a mărit numărul de sonde de extracție din Irak (apropo, cantitatea de petrol pe care o extrage SUA din Irak este strict secretă, nu poate fi găsită în nici o statistică) și pentru că oferta a devenit mai mare decât cererea, prețul petrolului a scăzut chiar și sub 30$, astfel că Rusia a fost slăbită, iar consumul din SUA a fost stimulat datorită scăderii prețului benzinei de acolo.

  Poate nu știați, acuma planeta noastră se află într-o criză economică datorită scăderii consumului, și asta din cauză că la criza economică din 2008 (atunci 6 milioane de americani din SUA au rămas fără casa luată în rate pentru că nu au putut plăti rata lunară) bogații au devenit și mai bogați (1% din populația globului, cei mai bogați, dețineau 40% din averea planetei, după 2008, aceștia au cumpărat chestiile care au dat faliment și astfel acuma dețin peste 50% din averea planetei), însă bogații își folosesc banii, averea, pentru a investi nu pentru a consuma, însă motorul economiei este consumul. O dată la 10 – 15 ani, PIB-ul mondial se dublează, dar veniturile la majoritatea populației rămân pe loc, vezi http://www.cotidianul.ro/corporatiile-incep-sa-se-dezica-de-globalizare-indignarea-maselor-va-exploda-284612/
  Deci mai puțini bani/avere la cei 99% înseamnă scăderea puterii motorului economiei = consumul.

  Vă invit să gândiți logic analizând informația de la http://www.economist.com/content/global_debt_clock
  Acuma mai toate țările occidentale au mari datorii, de exemplu SUA are o datorie de 16 mii de miliarde $ și datoria crește cu 9,9% pe an, SUA se împrumută pentru a plăti ratele la vechile împrumuturi, de aceea din rata anuală de returnare a împrumutului, 70% o reprezintă dobânda.
  Datoria României crește cu 6,3% pe an și cel mai probabil că România se împrumută cu bani pentru a rostogoli datoria, astfel că este determinată/șantajată să facă jocul creditorului, jocul SUA. Datoria Germaniei crește cu 0% pe an, de aia Germania nu vrea război cu Rusia. Pentru a scăpa de falimentul care se apropie cu pași repezi astfel, este nevoie de tâlhărit resursele subsolului din Iran și Rusia. Dar pentru treaba asta este nevoie de Turcia, din cauza poziției geografice în coasta Iran-ului și a Rusiei. Președintele Turciei Recep Erdogan știe sau simte cum stă treaba, adică țara lui are o mare putere de negociere față de SUA din motivele prezentate mai sus, așa că își permite să o facă pe puternicul în fața SUA.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here