CalculatorVenituri: Companiile decid in aceste zile ce plati vor face in 2018 catre salariati, comparand diverse forme de angajare sau colaborare

0
1062
venituri-nefiscale

Va trimit o informare de presa din partea Romanian Software si CalculatorVenituri.ro, potrivit careia antreprenorii si reprezentantii departamentelor de resurse umane si de contabilitate cauta inca solutii in aceste zile pentru a vedea ce venituri pot sa le asigure angajatilor incepand de la 1 ianuarie 2018, in urma schimbarilor aduse de ”Revolutia Fiscala”.

Astfel, reprezentantii companiilor multinationale si antreprenoriale fac, in prezent, prin intermediul aplicatiei CalculatorVenituri.ro, simulari complexe pentru a compara intre ele diverse forme de remunerare. Scopul este acela de a decide care este cea mai buna varianta din punct de vedere fiscal pentru aducerea la zi a veniturilor pe care le vor plati
angajatilor dupa data de 1 ianuarie.

”Utilizatorii pot sa faca simulari atat pentru legislatia actuala, cat si pentru legislatia din 2018, sa compare veniturile intre ele, pe diverse forme de remunerare – salarii, PFA, drepturi de autor, mandate de director sau administrator – si sa afle cum este mai bine pentru companiile lor. De asemenea, pot vedea toate formulele de calcul folosite de noi”, a declarat Victor Dragomirescu, directorul general al Romanian Software, furnizor de solutii software de ultima generatie in domeniul resurselor umane si compania care administreaza CalculatorVenituri.ro.

De exemplu, pentru un venit brut de 5000 de lei, in 2018, costurile vor fi identice pentru contractul individual de munca si contractul de administrator. In schimb, daca persoana respectiva poate fi platita prin drepturi de autor, un astfel de contract i-ar aduce un venit net mai mare cu aproximativ 28% intrucat cheltuiala totala fata de un contract clasic de angajare este diminuata.

Este important de mentionat ca traficul CalculatorVenituri.ro a crescut in decembrie* 2017 cu 117% fata de luna anterioara si cu 6783% fata de luna decembrie 2016.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here