59% din străini vin cu afaceri în România

0
2977
airport

Institutul Naținal de Statistică a prezentat datele referitoare la turiștii străini care au vizitat țara noastră. Adevărul este dur: peste jumătate din ei au venit pentru congrese, conferințe, târguri și expoziții.

Peste un milion de turişti străini au venit în România în primul semestru al anului, iar cheltuielile acestora s-au ridicat la 2,76 miliarde lei, potrivit datelor raportate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

2,7 miliarde de lei

“În semestrul I 2016 numărul de turişti nerezidenţi cazaţi în structurile de cazare turistică colective a fost de 1092,6 mii, iar cheltuielile acestora s-au ridicat în total la 2761,6 milioane lei.”, se specifică în comunicat. Principalul motiv al sejurului petrecut de turiştii străini (nerezidenţi) în România, l-a reprezentat afacerile, participarea la congrese, conferinţe, cursuri, târguri şi expoziţii (59,0% din numărul total de turişti nerezidenţi), cheltuielile acestora reprezentând 57,5% din total.

Scop particular

Cel de al doilea motiv al sejurului petrecut de nerezidenţi în România l-a reprezentat călătoriile în scop particular(41,0% din numărul total de turişti nerezidenţi), dintre acestea evidenţiindu-se călătoriile pentru vacanţe (59,6%). Călătoriile în scop particular includ călătoriile pentru vacanţe, cumpărături, evenimente culturale şi sportive, vizitarea prietenilor şi rudelor, tratament medical, religie, tranzit şi alte activităţi

Cazarea i-a costat cel mai mult

Din totalul cheltuielilor pentru afaceri în perioada analizată ponderea cea mai mare a reprezentat-o cheltuielile pentru cazare (53,0%). Cheltuielile turiştilor nerezidenţi în restaurante şi baruri au fost de 16,3% iar cele pentru cumpărături au reprezentat 12,6%.

chelt_nereztr2r16_0

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here