Valoarea acţiunilor europene se diminuează pe fondul creşterii tensiunilor între SUA şi Coreea de Nord

0
1993

Valoarea acțiunilor europene a scăzut, urmând trendul acțiunilor asiatice pe fondul escaladării tensiunilor dintre SUA și Coreea de Nord, după ce, cele două țări, au făcut schimb de amenințări.

Indicele Stoxx Europe 600 a scăzut cu 0,5% la ora Londrei, 8:19, cu un singur sector în roșu. În cursul zilei de marți, președintele american Donald Trump și-a înăsprit retorica față de Coreea de Nord la un nivel fără precedent, avertizând că regimul lui Kim Jong Un se va confrunta cu o lovitură militară devastatoare, dacă va continua să amenințe SUA.

Acţiunile bancare au fost, de asemenea, în centrul atenției, cu un indice al sectorului în scădere cu 0,8 la sută, marcând un deceniu de la momentul în care BNP Paribas SA a înghețat fondurile expuse ipotecilor subprime americane, eveniment care a contribuit la criza financiară globală. Deși băncile din întreaga lume nu şi-au recuperat niciodată pierderile, cel mai mult au avut de suferit creditorii din zona euro a căror cota a scăzut cu aproximativ 70%.

  • Miercuri 09.08.2017, Euro a luat o „gură de aer”, după ce săptămâna trecută, datele lunare privind locurile de muncă din SUA, au fost mai bune decât se aștepta. Evoluţia sinuoasă a monedei unice, de la începutul anului, a reprezentat o preocupare pentru acțiunile europene și o temă recurentă pentru directorii regiunii, care, în ultimul timp s-au temut de amenințarea unui euro puternic.
  • Tot miercuri 09.08.2017, îmbinând trendurile, Novo Nordisk A/S a crescut cu 2,4% după ce a raportat rezultate trimestriale care au depăşit estimările analiştilor.
  • Sectorul de resurse de bază a crescut ajutat, la rândul său, de creşterea prețurilor la unele metale.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here