Toate licitațiile de infrastructură rutieră și feroviară, proiecte de miliarde de euro care blochează dezvoltarea României, sunt amânate din cauza contestațiilor

0
2413
autostrazi

Guvernul încearcă limitarea contestaţiilor prin impunerea unei cauţiuni de până la 880.000 lei. Conform noii legi a achiziţiilor, firmele care vor vrea să depună contestaţie, nemulţumite de rezultatele licitaţiilor, sunt obligate să achite o cauţiune de 2% din valoarea contractului, dar nu mai mult de 880.000 lei. Noua lege se aplică de la sfârşitul lunii mai.

Nici nu a intrat bine legea în vigoare că există anumite firme care se pregătesc să depună contestaţii şi cauţiuni. Mai exact, anumite asocieri de firme care au depus oferte pentru licitaţiile derulate de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere au anunţat contestarea deciziilor comisiilor de licitaţii. Odată cu depunerea contestaţiei, asocierile de firme trebuie să achite şi cei 2% din valoarea contractului, dar nu mai mult de 880.000 lei.

Această cauţiune va fi plătită pentru contestaţiile făcute la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), accesul la fazele următoare, în justiţie, fiind în continuare liber.

Conform noilor modificări, solicitarea de suspendare poate fi făcută după ce Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a luat o decizie asupra unei contestaţii, atunci când partea interesată atacă în instanţă decizia Consiliului.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here