Tehnici de intimidare a sefei Curtii de Apel Bucuresti prin folosirea Inspectiei Judiciare impotriva judecatorilor! Gasca interlopilor judiciari-Savoniera ,florarii, purtatorii de poste si gradinarii dragastosi,modoranii,adormitii si mateestii lucreaza pentru instapanirea justitiei

0
800

Șefa Curții de Apel București (CAB), Liliana Arsenie, a reclamat-o la Inspecția Judiciară (IJ) pe judecătoarea Mihaela Boștină de la Tribunalul Argeș, cea care a suspendat o hotărâre de colegiu a CAB.

În proces, Arsenie avea calitatea de pârât. Imediat, judecătoarea Boștină a făcut cerere de abținere, iar noul complet i-a dat dreptate șefei CAB.

Tot Boștină trebuia să judece anularea hotărârii de colegiu, dar după ce a fost reclamată a deschis un nou proces, prin care a cerut să se abțină, cerere care i-a fost acceptată.

Noua judecătoare, Elena Manuela Oros de la Tribunalul Argeș, a respins cererea de anulare a hotărârii de colegiu a CAB, hotărâre care privea componența completurilor de judecată de la Curtea de Apel București pe 2024.

Astfel, Liliana Arsenie a câștigat procesul în care avea calitate de pârât, după ce a reclamat-o la IJ pe judecătoarea care nu i-a dat dreptate.

Tehnică de intimidare

Acțiunea șefei CAB reprezintă un precedent periculos. În acest fel, orice inculpat nemulțumit de soluția pronunțată în cameră preliminară de exemplu, poate reclama judecătorul la Inspecția Judiciară, iar acesta trebuie să se abțină de a mai judeca mai departe procesul.

Că Arsenie este cea care a reclamat la IJ rezultă din motivarea cererii de abținere a Mihaelei Boștină.

„Sub un al doilea aspect, a menţionat că un alt motiv de abţinere îl reprezintă sesizarea Inspecţiei Judiciare de către pârâta ##### ######## ######, preşedinte al Curţii de Apel Bucureşti, în vederea cercetării sale disciplinare în legătură cu soluţia pronunţată în dosarul nr. ####/109/2023, sesizare despre care a fost informată în după amiaza zilei de 28.02.2024.

Astfel, a arătat că înţelege să formuleze prezenta pentru a exclude orice lipsă de obiectivitate în cauză şi orice suspiciune de imparţialitate în soluţionarea litigiului”, se arată în motivarea tribunalului.

Judecătoarea Boștină a fost reclamată la IJ „în legătură cu soluţia pronunţată” de pârâta Arsenie, a doua zi după ce a suspendat hotărârea de Colegiu.

Șefa Curții de Apel București. Suspiciunea de imparțialitate

„Tribunalul reţine că, pentru a exclude orice lipsă de obiectivitate în cauză şi orice suspiciune de imparţialitate în soluţionarea litigiului şi cu privire la capătul de acţiune principal – anularea Hotărârii nr. 237/19.12.2023 a Colegiului de Conducere al Curţii de Apel Bucureşti, este necesară excluderea doamnei judecător şi de la soluţionarea acestuia”, se mai arată în document.

După ce a pierdut un proces cu două judecătoare pe care le-a separat după ce au judecat peste un deceniu împreună, președinta Curții de Apel București, Liana Arsenie, a reclamat-o la Inspecția Judiciară pe judecătoarea care a pronunțat soluția.

În același timp, cele două judecătoare care și-au permis să atace hotărârea de Colegiu a propriei instanțe, Mihaela Niță și Cristina Carmen Craiu, au cerut strămutarea dosarului de la Tribunalul Argeș.

În decurs de 3 zile, patru judecători de la instanța amintită s-au abținut din a judeca cererea de strămutare, toate cererile fiind admise.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here