Și Elcen cere insolvența

0
3037
elcen

Măsura ar putea veni după ce Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) a anunţat că va cere intrarea în insolvenţă.

În cadrul întâlnirii Consiliul de Administraţie al Electrocentrale Bucureşti (Elcen) se va discuta posibilitatea formulării unei cererei de intrare în insolvenţă, a declarat Dan Agrişan, membru al consiliului.

Nu se pot plăti arieratele

„O să fie o întrunire a Consiliului de Administraţie al Elcen. Vă daţi seama că este principalul nostru client iar intrarea în insolvenţă a RADET ne afectează şi pe noi pentru că nu se mai pot plăti arieratele ci se vor plăti doar facturile curente. Ne este dificil să ne continuam activitatea în condiţiile astea pentru că şi gradul de colectare este mic, subvenţiile nu acoperă costurile. Noi a trebuit să facem credite pentru a plăti furnizorii de gaze din cauza RADET, care nu a plătit la timp facturile. Ne impune să luam şi noi nişte măsuri. Trebuie să facem o analiza şi să luăm o decizie.

Asigurarea continuității

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat, miercuri, proiectul de hotărâre privind mandatarea Consiliului de Administraţie RADET Bucureşti de a lua toate măsurile tehnice, juridice şi economice necesare pentru asigurarea continuităţii activităţii regiei, pentru garantarea livrării agentului termic pentru populaţie şi instituţii. În proiect a fost introdus un amendament de intrarea a RADET în insolvenţă, urmând ca instituţia să se adreseze unei instanţe.

RADET are datorii către Electrocentrale Bucureşti în valoare de peste 3,9 miliarde lei, a precizat preşedintele Consiliului de Administraţie al RADET.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here