Conform unui comunicat al ANAT-guvernul infiinteaza Ministerul Turismului dupa balbaieli nesfarsite

0
1806
Conform unui comunicat al ANAT-guvernul infiinteaza Ministerul Turismului dupa balbaieli nesfarsite

In sfarsit s-a ajuns la varianta optima, după ce ani de zile domeniul a fost plimbat de la un minister la altul, nedandu-i-se importanţa cuvenită în economia naţională , prin infiintarea  Ministerului Turismului în noul guvern,  se arată într-un comunicat de presă trimis de  Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) .

 Preşedinte al ANAT , Alin Burcea, a declarat: “Aşteptările patronatului de la noul minister sunt mari, pe măsura nevoii existenţei sale: ne dorim un buget multianual consistent pentru promovarea destinaţiei România în străinătate, printr-o politică de promovare coerentă. Solicităm implicarea statului pentru creşterea activităţii de incoming prin diverse măsuri de stimulare pentru agenţiile care aduc turişti străini în ţară, cu efecte directe asupra economiei naţionale. Aşteptam aplicarea Legii voucherelor de vacanţă şi în sectorul public, măsură menită să ducă la creşterea turismului intern. Ne dorim, de asemenea, reducerea TVA la 9% şi pentru agenţiile de turism, pentru a elimina discriminarea creată prin diminuarea cotei în cazul industriilor conexe, hotelărie şi restaurante, dar şi programe de dezvoltare în zonele montane şi extinderea sezonului pe litoral”.

ANAT se inscrie in continuare pe linia continuarii  eforturilor pentru adoptarea unor măsuri care să ducă la creşterea turismului la nivelul estimat de Organizaţia Mondială a Turismului (OMT), în cazul României de 6% din PIB.

Asociaţia Naţională a Agenţilor de Turism a avut cuvinte laudative la numirea lui Mircea-Titus Dobre, iniţiatorul Legii impozitului forfetar, în funcţia de ministru al Turismului.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here