Românii tot mai interesați de sport. Festivalul Sporturilor 2022, cifre peste așteptări

0
644

Festivalul Sporturilor, cea mai nouă competiție sportivă de amploare, încheie primul an competițional cu cifre îmbucurătoare în ceea ce privește interesul românilor pentru sport: peste 1.100 de adulți și 1.150 de copii înscriși în competiții la nivel național.

Festivalul Sporturilor este organizat de asociația Tabere și Circuite și a fost gândit ca o manifestație de amploare dedicată tuturor iubitorilor sportului, indiferent de vârstă sau nivelul de condiție fizică și antrenament al acestora, și în primul an a avut loc în două mari orașe ale țării – București și Iași.

Atât ieșenii cât și bucureștenii au avut parte de 3 zile dedicate sportului și mișcării, ce au reunit workshop-uri tematice și competiții precum: alergarea pe potecă, ciclismul montan, cursa cu obstacole, orientare sportivă, cursa copiilor sau cursa dedicată persoanelor cu dizabilități.

Doar ediția din București, Festivalul Sporturilor Greenfield Băneasa, a adus laolaltă peste 3.500 de iubitori ai sportului, dintre care aproximativ 700 de adulți și peste 540 de copii au ales să se înscrie la cel puțin una dintre competițiile disponibile. Ediția de la Iași a reunit peste 2.000 de participanți, concurenți și susținători, dintre care peste 400 de adulți și 300 de copii s-au înscris la cel puțin una dintre probele de concurs.

Scopul nostru este să dezvoltăm sportul de masă, prin aducerea atmosferei de festival în cadrul competițiilor sportive. În acest fel considerăm că vom pune bazele unei mișcări puternice, de unde să răsară sportivi de performanță pentru viitor. După cum se vede și în cifre am pus accentul pe copii, pentru că acest proiect este gândit pe o perioadă lungă de timp.”, a declarat Silviu Bălan, președinte al organizației Tabere și Circuite.

Sponsorul principal al Festivalului Sporturilor este IMPACT Developer & Contractor, dezvoltator al ansamblurilor rezidențiale GREENFIELD Băneasa și LUXURIA Residence din București, GREENFIELD Copou din Iași și Boreal Plus din Constanța, companie implicată în numeroase proiecte de responsabilitate socială de-a lungul celor peste 30 de ani de activitate.

Prin implicarea noastră în aceste proiecte sportive de anvergură dorim să promovăm practicarea sportului la nivel de masă în special în rândul copiilor, cu scopul de a încuraja tinerele generații să adopte un stil de viață mai sănătos. Dorim să le facem cunoscute copiilor, într-un mod distractiv, multiplele beneficii asupra sănătății fizice și emoționale și să le insuflăm prin sport însușirea unor valori importante precum perseverența, disciplina și dorința de a depăși orice dificultate pentru atingerea obiectivelor stabilite.” a declarat Loredana Roșu, Marketing Manager IMPACT Developer&Contractor.

Pentru anul 2023 organizatorii Festivalului Sporturilor și-au propus 3 ediții care să se desfășoare în București, Iași  și, pentru prima dată și  în Constanța. Scopul Festivalului este de a promova beneficiile sportului asupra sănătății, precum și distracția prin mișcare.

Despre asociația Tabere și Circuite:

Membrii asociației Tabere și Circuite au o experiență de peste 13 ani în organizarea evenimentelor sportive de amploare, iar de 8 ani și-au propus să îmbine turismul montan cu dezvoltarea personală, organizând tabere de alergare, schi și bicicletă atât pentru adulți, cât și pentru copii. În cadrul taberelor pentru copii se promovează valorile unei societăți sănătoase și sustenabile prin practicarea sportului. Iarna, activitatea de baza este schiul, iar locația este Poiana Brașov. Pe lângă schi, copiii mai au parte și de activități de dezvoltare personală, jocuri adaptate vârstei și escaladă la panou. Vara, activitățiile principale, precum cursele cu bicicleta, drumețiile sau cățăratul, se desfășoară în zone sălbatice ale României.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here