România a fost inclusă pe lista de monitorizare pentru trecerea la piaţa emergentă

0
2688
Grafic financiar
Grafic financiar

România a fost inclusă pe lista ţărilor care prezintă un potenţial substanţial de a trece la statutul de piaţă emergenţă într-un orizont de timp scurt sau mediu.

“Includerea României în Watchlist şi implicit intrarea acesteia pe traseul cu destinaţia pieţelor emergente este unul dintre evenimentele definitorii şi importante din întreaga istorie a pieţei de capital din România”, a spus Lucian Anghel, Preşedintele Consiliului de Administraţie al BVB.

Lichiditatea pieței

Actualizarea va depinde de progresele înregistrate în ceea ce priveşte lichiditatea pieţei şi prezenţa în piaţă a companiilor mari cu valori de tranzacţionare individuale semnificative.

“Privim cu optimism spre viitor, pentru că am definit în direcţia corectă procesele care trebuiau realizate şi schimbările care trebuiau puse în aplicare, şi, în plus, am avut capacitatea şi cunoştinţele necesare pentru a prioritiza executarea acestora şi a evită greşeli grave în proces. Iar acest lucru tocmai a fost recunoscut de una dintre cele mai respectate agenţii globale de rating a pieţelor. Există încă probleme semnificative care trebuie rezolvate şi sper că ritmul acestui proces, în condiţiile în care BVB are de multe ori nevoie de cooperarea constructivă a altor instituţii, va fi totuşi unul rapid”, a declarat Ludwik Sobolewski, Directorul General al Bursei de Valori Bucureşti.

Ratingul țărilor

În septembrie, Comitetul de Clasificare al FTSE se întruneşte pentru a decide asupra ratingului acordat ţărilor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here