,,Avem o economie sănătoasă deși sunt dezechilibre între importuri și exporturi,,

0
2947
dezechilibre intre importuri si exporturi

Ministrul Economiei, Costin Borc, a declarat la Constanţa, că economia României trece printr-un moment bun, lucru care este apreciat şi la Bruxelles, şi că are fi „un moment extraordinar să se profite economic de lucrurile astea”.

Aflat la Constanţa, unde a participat la “Invest in Romania”, un eveniment organizat de Consiliul Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), Costin Borc a precizat că România înregistrează o creştere economică sănătoasă, dar cu un dezechilibru între importuri şi exporturi.

Creștere economică

„Economia României trece printr-un moment bun. Avem creştere economică bună, avem o creştere economică sănătoasă, da, cu un dezechilibru între importuri şi exporturi şi trebuie să vedem cum putem să împingem exporturile şi mai mult. Dar trecem printr-un moment bun”, a declarat ministrul.

El spune că acest fapt a fost remarcat şi la Bruxelles, iar România ar trebui să profite de aici.

„Am fost două zile la Bruxelles. Ce am văzut la Bruxelles este o apreciere deosebită a României, a ce se întâmplă în România, a creşterii economice, lucrurile care se fac şi, de aceea, cred că este un moment extraordinar să se profite economic de lucrurile astea”, a mai declarat Borc.

Dezvoltarea industrială pe centre se cercetare

Pe de altă parte, ministrul a spus că economia României nu va putea fi dezvoltată numai din investiţii străine şi din multinaţionale, iar soluţia ar fi dezvoltarea industrială pe centre de cercetare şi pe inovare.

„Mă uit la cei care sunt oameni de afaceri: profitaţi de acest moment bun, profitaţi de momentul unei creşteri economice bune, unei imagini pozitive a României, unei poziţionări strategice foarte importante şi profitaţi de acest lucru să vă dezvoltaţi afacerea. Dar nu vom putea dezvolta economia României numai din investiţii străine şi din multinaţionale, să ne fie clar. Şi în niciun caz din multinaţionale care vin căutând o forţă ieftină de muncă. E foarte bine că vine. Am fost acum câteva zile la Faurecia, la Râmnicu Vâlcea, Mă bucur că există o astfel de firmă, care angajează o mie şi ceva de oameni acolo, dar salariile sunt destul de mici, partea de know-how încorporat e destul de mic.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here