Reprezentanții IMM-urilor dau vina pe Ministerul de Finanțe

0
3522
Ministerul de Finanțe

Documentul privind modificarea Codului Fiscal dat publicităţii are 99 de pagini, cuprinde modificări multiple şi cu siguranţă a fost lucrat în interiorul Ministerului de Finanţe, susține Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România.

Consiliul cere public să i se comunice cine şi cu ce scop a lucrat acest document şi, de asemenea, cine suportă consecinţele economice ale impactului în rândul investitorilor, angajaţilor şi angajatorilor români, spune Jianu. De asemenea, CNIPMMR este surprins că un document de 99 de pagini a fost redactat doar cu scopul de a crea confuzie în randul contribuabililor.

Codul Fiscal nemodificat 4 ani

Preşedintele CNIPMMR precizează că în cadrul Planului de guvernare al mediului de afaceri 2016-2020, pe care CNIPMMR îl lansează în data de 13 septembrie 2016, se prevede aplicarea Codului Fiscal aşa cum acesta este adoptat si nemodificat pentru 4 ani; reducerea TVA de la 20% la 19%, începând cu 1 ianuarie 2017; eliminarea impozitului pe construcţiile speciale începând cu 1 ianuarie 2017; menţinerea cotei de impozitare pe veniturile microîntreprinderilor la 1% pentru cele care au minim 2 salariaţi, 2% pentru cele care au 1 salariat şi 3% pentru cele fără salariaţi; menţinerea impozitării la 1% din venit pentru firmele nou-înfiinţate, cu cel puţin un salariat, constituite pe o durată mai mare de 48 de luni.

Modificare substanțială

În presă au apărut informaţii privind un proiect de act care modifică substanţial Codul Fiscal, prim mărirea contribuţiilor angajaţiilor la CAS de la 10,5% la 21,7%, iar pentru sănătate de la 5,5% la 8,9%; dublarea taxării pentru persoanele fizice autoritate; introducerea de contribuţii sociale obligatorii pentru categoriile venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, venituri din cedarea folosinţei bunurilor şi venituri din investiţii.

Anca Dragu nu își asuma proiectul

Ministerul Finanţelor a anunţat , ca reacţie la informaţiile apărute, că nu există un proiect asumat de ministrul Anca Dragu care să includă majorări de taxe şi de impozite sau de contribuţii sociale obligatorii. “Aşa cum am menţionat în nenumărate rânduri, Ministerul Finanţelor Publice nu are în vedere majorări de taxe şi impozite în acest an. Singurele măsuri care au fost şi sunt vizate sunt de simplificare a procedurilor fiscale şi în favoarea activităţii economice”, se arată în comunicatul Finanţelor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here