SUA a pierdut controlul ?

0
3272
SUA

Să vină Trump.  Să vină Trump și să-i pună pe ruși „in-charge” pentru lupta cu ISIS – asta bine-nțeles după ce le dă rușilor Siria și-l numește pe Assad Calif – la paritate cu Erdogan.
Așa o veste este devastatoare pentru Obama – dar extraordinară pentru Trump, care are acum ocazia să repare gafa-istorică făcută cu ofițerul musulman căzut la datorie pentru America și căruia nu i-a respectat părinții.  America a pierdut controlul jucând la două capete cu ISIS.  Nu-i exclus ca inițial un asemenea sfat – dar și „Garanțiile”, să fi venit chiar  din partea lui Erdogan – doar Turcia era la vremea respectivă înafara oricărei suspiciuni de islamizare sau extremism.  Iar când această administrație s-a trezit cu un ISIS peste măsură de mare – puternic și extins precum ciuperca – să fi fost prea târziu și mai ales incomod penru o reacție-n forță a Americii.  Un asemenea scenariu ar explica și aroganța deșănțată a lui Erdogan cu America – care pentru foarte multă lume este încă de neînțeles.  În aceeași măsură în care nimeni nu înțelege cum Erdogan insistă cu cererea pentru vizele Schengen.  Ce altceva se poate spune despre SUA – decât pierderea controlului, când propriile tale forțe militare de elită se-ntorc impotriva ta?

Astea spuse – glumeam cu cineva aici spunându-ne unul altuia că întotdeauna există posibilitatea teoretică ca acest ofițer american să fie „omul-nostru” – și să fi fost promovat la comandă până-n vârful piramidei prin dispariția / execuția celorlalți…  Sună frumos, dar din păcate – this is a life action and not a movie action…   Enjoy :))

Americanii l-au antrenat, Statul Islamic îl folosește! Colonelul Gulmurod Khalimov a fost pregătit de SUA pe când era șeful trupelor speciale din Tadjikstan. Între timp, după moartea lui Abu Omar al-Shishani, alias „Omar Cecenul”, unul dintre comandanții grupării Statul Islamic, Gulmurod Khalimov a fost promovat în locul său.

Khalimov a primit numele de „Tajik” după țara sa de proveniență și, într-o înregistrare de propagandă a ISIS, jura că va organiza atacuri contra Rusiei, Statelor Unite, dar și a Tajikistanului.

Potrivit presei din Irak care a făcut publică informația preluată și de mass media din SUA, Khalimov s-a radicalizat recent. A dispărut în timp ce comanda trupele speciale ale Tajikistanului și s-a alăturat ISIS în 2015.

SUA a anunțat o recompensă de 3 milioane de dolari pentru orice informație care duce la prinderea sa, anunță stirileprotv.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here