0
880

 

Super city break – cele mai apreciate destinații!

Daca îți dorești o vacanță de poveste în Europa, avem pentru tine câteva propuneri excelente de city break în cele mai frumoase orașe. Fie că alegi Barcelona, Madrid, Roma, Istanbul sau Paris – iată mai jos care sunt cele mai apreciate destinații europene.

City Break în Barcelona

Barcelona este al doilea oraș ca mărime din Spania, după Madrid, și Capitala Cataloniei, cu o populație de peste 5 milioane de locuitori. Este de asemenea și cel mai mare oraș de la Mediterana, un mare centru administrativ, economic, cultural și turistic al lumii.
Dacă ajungi în Barcelona, îți recomandăm să încerci barurile care servesc tapas gratis, alături de un pahar de vin sau bere. Printre restaurantele de top ale orașului se numără: Dos Palillos, Moments, Arola, Passadís del Pep, Can Vallès, El Quim.
Viața de noapte în Barcelona este strălucitoare, agitată, extravagantă. Zeci de cluburi de noapte, cu muzică live, cu dansatoare exotice, cu spectacole de teatru și băuturi specifice te asteaptă să te distrezi. Printre cele mai cunoscute se numară: Monk, Sidecar, Roe 14, Sol Club, Tinta Roja, Baja Beach Club sau Mond Bar.

City Break în Madrid

Madridul este Capitala Spaniei, se află în centrul țării, pe malul râului Manzanares și are o populație de peste 6 milioane de locuitori, fiind al treilea oraș ca mărime din Uniunea Europeana, dupa Londra și Paris. Madridul este renumit pentru economia, finanțele, moda și cultura sa, în plus este și unul dintre cele mai verzi orașe ale Europei. Cartierele și străzile sale istorice sunt înțesate cu monumente, muzee și atracții turistice.
Capitala Spaniei te asteaptă cu o vreme superbă, cu strazi colorate, arhitectură de vis și multe distracții. Gastronomia este incredibilă! În Madrid vei întâlni atat restaurante internationale de lux, cât și taverne cu mancare delicioasă, dar și piețe în care localnicii gătesc în fața ta. Încearcă paella, fructele de mare, sangria și vinurile spaniole. Nici chorizo sau mancarea de fasole nu sunt de ignorat.
Viața de noapte este fără îndoială una dintre principalele atracții ale orașului Madrid. Tapas bars, cocktail bars, cluburi, jazz lounges, muzica live, flamenco, showuri și spectacole – toate le vei găsi la Madrid. Viața de noapte a înflorit dupa moartea lui Franco, iar acum cartierele celebre pentru distracții sunt: Bilbao, Tribunal, Atocha, Alonso Martinez sau Moncloa și Puerta del Sol. Chueca este cartierul gay! Spaniolii știu să se distreze până în zori, iar în Madrid nu te vei plictisi niciodată.

City Break în Roma

Roma este unul dintre cele mai vechi și mai interesante orașe din Europa, extrem de bogat în cultură, tradiții și monumente istorice. Roma este un oraș mareț, cu mult sex-appeal, este cea mai importantă destinație turistică a Italiei și are unele dintre cele mai vizitate muzee din lume.
Un city break petrecut la Roma va însemna pentru tine plimbări memorabile, o lecție de istorie, cea mai bună pizza din lume, un espresso perfect, clădiri impresionante, oameni veseli, baruri și restaurante celebre și nopți romantice. Capitala Italiei arată perfect toamna, vremea este minunată, iar muzeele, palatele și straduțele orașului te asteaptă să le vizitezi.

City Break în Bruxelles

În Bruxelles poți vizita Piața Mare, Teatrul Regal al Monedei, Parcul Jubileului, Catedrala Sfântul Mihail și Sfânta Gudura, Basilica de la Koekelberg, a 5-a din lume ca mărime, Cartierul Marolles, Bruparck, dar și multe altele.

City Break în Istanbul

Istanbulul – orașul de pe doua continente – este fascinant! O spun toți cei care au ajuns cel puțin o dată în orașul turcesc. Asta pentru că după prima vizită, sigur iți vei dori să te reîntorci, pentru ca orașul acesta te cucerește din primele momente. Exotic, colorat, plin de mistere, fascinant și mereu surprinzator – Istanbulul va fi greu de descoperit într-un singur city break.

City Break în Paris

Parisul – orașul luminilor și al în dragostiților – te asteaptă în orice anotimp cu porțile deschise. Daca vei zabovi doar o zi sau două și vei alerga de la un obiectiv turistic la altul, s-ar putea ca Parisul sa nu-ți trezească sentimente profunde. Insă dacă vei încerca să faci și altceva decât majoritatea turiștilor, atunci s-ar putea sa te îndragostesti de acest oraș romantic și seducator.

City Break în Bologna

Bologna este unul dintre cele mai interesante orașe din Italia și unul dintre cele mai frumoase din lume. Este celebru pentru universitațile sale de top, pentru acoperișurile roșii ale caselor și pentru gastronomia de top, dar și pentru atmosfera boemă și relaxantă. Iată ce nu trebuie sa ratezi într-un city break la Bologna: Piazza Maggiore, Basilica of San Petronio, Turnurile Asinelli, Basilica of Santo Stefano, Pinacoteca Nazionale, Arcadele din Bologna și… lasagna sau sosul Bolognese.

City Break în Munchen

Capitala landului Bavaria te asteaptă cu celebra Piața Maria, cu biserici faimoase, cu Grădina Englezeacă uluitoare, cu o bere extraordinară și cu preparate locale gustoase. Un week-end în Munchen iți poate oferi tot ce ai visat!
Care este destinația ta preferata pentru un city break romantic?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here