Războiul politicos al lui Vlad Voiculescu

1
3126

Bani de furat ca în Sănătate în puține alte locuri sunt, și mafie transpartinică înrădăcinată ca-n domeniul sanitar mai rar găsești în țara asta. Dar nu smulgi mafia de pe banul public cu scuze și ezitări.

Ultimii 3 miniștri PSD ai Sănătății (Bănicioiu/Bodog/Pintea) sunt anchetați pentru corupție (mită, trafic de influență, șperț).Doi dintre ultimii șefi de la CNAS (Vasile Ciurchea, Irinel Popescu) sunt trimiși în judecată sub acuzații de corupție în achiziții din fonduri publice, prejudiciul fiind de 8 milioane de euro.

Un fost șef al CNAS (Lucian Duță) a fost condamnat la 6 ani de închisoare pentru o mită de 6,3 milioane de euro.

Fostul șef al CN Unifarm (Adrian Ionel) e trimis în judecată sub acuzația că a luat o mită de 760.000 de euro.

Un consilier parlamentar (Marius Avram Gal) al liderului PNL Ben Oni Ardelean a fost trimis în judecată pentru o mită de 100.000 de euro în cazul traficului de influență pentru un contract de achiziție de materiale de protecție anti-covid.

De la începutul pandemiei, DNA a inițiat peste 60 de dosare penale privind achiziții frauduloase de materiale și echipamente sanitare.

Când vedeți atacurile furibunde împotriva ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, priviți de unde vin și puneți-le și în context. Bani de furat ca în Sănătate în puține alte locuri sunt, și mafie transpartinică înrădăcinată ca-n domeniul sanitar mai rar găsești în țara asta. Dar, nu uitați, ce pierde mafia, câștigă cetățenii.

Cele de mai sus nu sunt vreo cauționare pentru ministrul Vlad Voiculescu și nici vreo declarație de susținere.

Dl. Voiculescu comunică public prost, își cere iertare prea mult pentru lucruri derizorii, deschide prea multe fronturi cu miză mică și e mereu în defensivă. Aud că face lucruri bune în minister, dar în politică contează mult (și) atitudinea și percepțiile. Dacă un politician nu știe să răspundă loviturilor și nici nu reușește să facă diferența între îmbrânceli și înjunghieri, dacă se transformă în sac de box și într-o scurgere continuă de imagine și popularitate pentru guvernul din care face parte, atunci poate să aibă el dreptate mult și bine, în cele din urmă chiar echipa lui îl va rejecta, pentru că pierderile vor fi mai mari ca beneficiile.

Există electorate și electorate. Al nostru apreciază mai mult ca altele fermitatea la un lider, autoritatea deplasată chiar spre autoritarism. „Le-a zis-o, le-a tras-o”, asta vor să vadă, adesea, simpatizanții și indecișii. Și de aceea au Clotilde Armand și Cătălin Drulă simpatizanți mai hotărâți, că știu să prezinte imaginea unor lideri hotărâți, intransigenți. De-aia a câștigat Băsescu toate competițiile bazate pe vot popular, de fapt. Știu că asta n-o să vă placă, dar încercați să vi-l imaginați pe Băsescu (cel din anii 2000) ministru al Sănătății în aceste zile.

A la guerre comme à la guerre. Vlad Voiculescu nu mai are timp să rămână moale.

Citeste mai mult pe petreanu.ro

1 COMMENT

  1. Ahahaha…razboilul politicos al oscariciului….repetemtul care a facut scoala de contabili in 11 ani…..zero barat

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here