Primăria Capitalei va acorda în perioada 2018-2019 un număr de 5.000 de eco-vouchere în valoare de 9.000 de lei, pentru achiziţia de maşini sau electronice

0
1380

„Eco-voucherele vor putea fi folosite pentru achiziţia de autoturisme Euro 6 sau electrice, motociclete, motorete, biciclete electrice, dar şi pentru electronice şi electrocasnice, iPad, laptop, frigider, aragaz. Va fi un amendament şi sper să fie aplicat. Acest sistem se aplică în înteaga Europa” a declarat Gabriela Firea.

În expunerea de motive, semnată de primarul general, Gabriela Firea, se arată că traficul urban este un factor important de poluare a aerului şi că în Planul Integrat de Calitate a Aerului (PICA) a fost prevăzută măsura de limitare a circulaţiei autovehiculelor poluate cu impact negativ asupra mediului.

Conform raportului de specialitate, în anul 2017, la nivelul Capitalei, prin programul Rabla Clasic, au fost scoase din circulaţie 7.470 autovehicule vechi prin achiziţia autovehiculelor noi, încadrate în norma de poluare Euro 6, şi se impune intensificarea eforturilor de eliminare a autovehiculelor vechi, stimulând achiziţionarea de maşini noi, cu norme de poluare care să asigure un nivel redus de emisii.

Beneficiarii voucherelor pot fi persoane fizice sau juridice de drept privat, cu domiciliul sau reşedinţa în Municipiul Bucureşti, fără a avea obligaţii de plată la bugetul local.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here