O nouă găselniţă a Guvernului: intenţionează să înfiinţeze un „Fond de investiţii locale”, căruia i se va aloca un buget de 10 miliarde de euro

0
639

Guvernul intenţionează să înfiinţeze un „Fond de investiţii locale”, căruia i se va aloca un buget de 10 miliarde de euro, fondul fiind destinat unor proiecte privind dezvoltarea localităţilor. Liviu Dragnea spune că banii pentru acest fond vor veni „din România” şi că speră ca ordonanţa privind înfiinţarea acestui fond să fie aprobată în următoarea şedinţă de Guvern.

Premierul Vasilica Dăncilă a anunţat, la finalul şedinţei CEx a PSD, că Guvernul intenţionează să înfiinţeze un fond de investiţii care să ajute localităţile să dezvolte proiecte legate de alimentarea cu apă, sisteme de canalizare sau şcoli.

„Pe lângă PNDL, vrem să facem acest Fond de investiţii locale, aşa se numeşte, pe care să-l dublăm de o proiecţie financiară, pentru că, chiar dacă ne propunem să facem mai multe lucruri, dacă nu avem o proiecţie financiară nu vom putea realiza acest lucru”, a afirmat premierul Vasilica Dăncilă.

Aceasta nu a precizat de unde vor veni banii necesari înfiinţării şi funcţionării acestui fond.

În schimb, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus că viitorul fond de investiţii va dispune de un buget de 10 miliarde de euro şi, întrebat de unde vor veni banii, a răspuns: „din România”.

El a refuzat să dea alte detalii, spunând doar că speră ca în prima şedinţă de guvern să se adopte OUG privind acest fond de investiţii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here