Ministerul Justiției, reacție întârziată: Cazul Popoviciu reprezintă un semnal de alarmă

0
1546

La aproape o săptămână după ce Înalta Curte de Justiție a Regatului Unit a desființat, practic, Justiția din România prin anularea extrădării omului de afaceri Puiu Popoviciu, ministrul Justiției, Stelian Ion, și-a făcut curaj să aibă, public, o reacție.

 Stelian Ion a comentat, în cadrul unei conferințe de presă, situația celor doi oameni de afaceri Puiu Popoviciu și Alexander Adamescu. El susține că subiectele rămân în discuție (?!), atâta timp cât partea română găsește o soluție pentru cele două cazuri (?!).

„Autoritățile din Marea Britanie ar trebui să-l predea pe Alexander Adamescu. Nu am primit detalii. Sunt mai multe solicitări din partea Ministerului Jutiției.În cazul Puiu Popoviciu e de analizat. Iată, o instanță din Marea Britanie a dat o decizie care sancționează instanța română, ceea ce este foarte grav. Trebuie să vedem foarte clar unde sunt probleme. În orice caz, toate dosarele trebuie să se bucure de atenție”, a declarat Stelian Ion, aproape plagiindul pe șeful statului a cărui declarație „vom analiza” a devenit deja arhicunoscută.

„Reprezintă un semnal de alarmă. Dacă nu o să fie contestată o discuție în CSM, ea trebuie să aibă loc. Nu vor rămâne lucrurile așa. Trebuie să vedem dacă într-adevăr instanța din România a avut o problemă. Acum, noi avem încredere în instanțele noastre, dar când apar astfel de acuzații trebuie să vedem dacă a fost vreo problemă. Subiectul nu se închide”, a mai zis Stelian Ion.

Ce a uitat ministrul Justiției să spună în conferința de presă este dacă știe (avocat fiind) că a încălcat separația puterilor în stat când s-a dus spășit la Ambasada Marii Britanii să facă lobby pentru extrădarea lui Puiu Popoviciu. Sau de ce toate răspunsurile Ministerului Justiției înaintate în apel instanței britanice erau semnate de procurorul Nicolae Marin, adjunctul-șef al Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), care nu avea nicio calitate?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here