Lucian Isar: Scenarii despre cum ar putea evolua ROBOR

0
1480
lucian-isar

Economistul Lucian Isar prezintă pe blog o serie de estimări asupra evoluției ROBOR, pornind de la afirmația că “Banca Națională a României este “independentă” dar “cu o conducere negociată politic așa cum este și ASF”.

Lucian Isar analizeaza cinci variante de evolutie a ROBOR:

  1. „ Manole” Isarescu se ascunde la Curtea de Conturi. Cureta de Conturi permite evitarea controalelor pe parcursul unui mandat lung de 9 ani. Robor stationar sau in crestere!
  2. Se aproba comisie parlamentarade ancheya pe activitatea luio Isarescu de la BNR cu cea deschisa pentru negritotiu de la ASF. Robor stationar sau in crestere!
  3. Statul de drept se plictiseste sa tot amane dosare concatenate.
  4. Noile documente trimise de SRI catre CNSAS nu mai permit ocultarea dosarului „Manole”. Robor stationar sau in crestere!
  5. Guvernantii actuali cedeaza la presiune si uita tradarile de dupa dealul de anul trecut. Robor stationar sau in crestere!

“Manole Isărescu se acunde la Curtea de Conturi. Curtea de Conturi permite evitarea controalelor pe parcursul unui mandat lung de 9 ani. Robor staționar sau în scădere!”.

În schimb, dacă se formează o comisie parlamentară de anchetă asupra activității lui Mugur Isărescu la BNR, ROBOR ar fi “staționar sau în creștere”, estimează Lucian Isar.

În mod similar, dacă “noile documente trimise de SRI către CNSAS nu mai permit ocultarea dosarului Manole”, indicele ROBOR va fi “staționar sau în scădere”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here