ING Group este investigată de procuratura olandeză pentru corupţie si spălare de bani

0
1693
ing

Cel mai mare grup olandez de servicii financiare, ING Groep,  a informat în raportul său anual că s-ar putea confrunta cu amenzi semnificative pentru spălare de bani şi corupţie, în investigaţia demarată de procurori, transmite Reuters.

Un purtător de cuvânt al băncii a confirmat miercuri investigaţia, dar a precizat că nu poate confirma informaţiile din publicaţia olandeză Het Financieele Dagblad, conform cărora investigaţia este legată de mita plătită fiicei fostului preşedinte al Uzbekistanului de câteva companii de telecomunicaţii, inclusiv Vimpelcom, care are sediul în Amsterdam. Ziarul a citat un purtător de cuvânt al procuraturii olandeze.

Raymond Vermeulen, purtător de cuvânt al ING, a declarat că banca nu poate comenta dincolo de informaţiile cuprinse în raportul său anual publicat săptămâna trecută.

Autorităţile olandeze investighează ING pentru spălare de bani şi corupţie. De asemenea, ING a primit solicitări de informaţii de la autorităţile SUA şi cooperează cu acestea, se arată în comunicatul băncii olandeze. Instituţia susţine că nu poate estima evoluţia investigaţiilor dar acestea ar putea avea ca rezultat amenzi semnificative.

ING Bank oferă servicii bancare unui număr de peste 34 milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din peste 40 de ţări.

Înfiinţată în 1994, ING Bank România este în prezent o bancă universală, oferind produse şi servicii tuturor categoriilor de clienţi – companii mari şi mici, instituţii financiare, mici antreprenori şi persoane fizice. ING România a obţinut un profit de net de 84 de milioane de lei în T1 2016, cu 3% mai mare decât în T1 2015.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here