Infractorul Voiculescu are europarlamentari si negociaza posturi de senatori si deputati…Scarba atinge cote maxime, istoria se repeta iar romanilor le plac puscariasii in politica

0
394

Chiar dacă PSD a decis să nu facă alianţă cu niciun partid la alegerile parlamentare din decembrie, liderul PSD Marcel Ciolacu va oferi locuri eligibile, la bucată, pentru apropiaţii lui Dan Voiculescu, cel care controlează din umbră PPUSL. În schimb, Dan Voiculescu va oferi, tradiţional, susţinere mediatică pentru PSD prin postul Antena 3, susţin surse politice pentru Adevărul.

În şedinţa de marţi a conducerii PSD, Marcel Ciolacu le-a spus colegilor de partid că PPUSL, partid controlat din umbră de Dan Voiculescu, va primi locuri eligibile la parlamentare.

”Iliescu, Năstase, Ponta şi Dragnea nu au putut să-i spună NU lui Dan Voiculescu în ultimii 20 de ani. Nu sunt eu mai şmecher decât ei”, le-a spus Marcel Ciolacu colegilor, susţin, pentru Adevărul, surse participante la şedinţă.

Dan Voiculescu trage sfori pentru a-şi transforma noul partid-breloc (PPUSL) în formaţiune politică parlamentară, exact după modelul Partidului Consevator (PC). Timp de patru legislaturi (între 2000 şi 2012), Dan Voiculescu a propulsat PC în Legislativ, ba chiar în Guvern, deşi partidul său nu a participat niciodată singur la alegerile parlamentare: s-a lipit fie de PSD, fie de PNL, pe care apoi le-a trădat.

Iniţial, Dan Voiculescu i-a cerut lui Marcel Ciolacu 20% locuri eligibile pe listele PSD pentru parlamentare, susţin sursele citate. Asta ar fi însemnat ca PPUSL să aibă cel puţin 25 de senatori şi deputaţi. Practic, PPUSL ar fi devenit un partid de 5% în Parlament fără să participe la alegeri. Marcel Ciolacu a refuzat.

Ulterior, Dan Voiculescu a solicitat ca PPUSL să aibă grupuri parlamentare în cele două Camere. Asta ar fi însemnat cel puţin 10 deputaţi şi 7 senatori. Prin urmare, Voiculescu ar fi ajuns în Parlament, remorcat de PSD, cu o zestre de 17 parlamentari. Marcel Cioalcu a refuzat.

Totuşi, Marcel Ciolacu îi va oferi lui Dan Voiculescu câteva locuri eligibile pe listele PSD, însă negocierile sunt dure. ”Cioalcu n-ar vrea să cedeze mai mult de 10 locuri, în timp ce Voiculescu cere dublu. Ciolacu se teme că nu va mai apărea la Antena 3 dacă nu ajunge la o înţelegere cu patronul Intact”, susţin surse din conducerea PSD pentru Adevărul.

Dan Voiculescu şi-a extins influenţa şi peste graniţe: controlează aproape jumătate din grupul eurodeputaţilor PSD. La alegerile europarlamentare din 2019, patronul trustului Intact a primit de la Liviu Dragnea patru locuri eligibile pentru Bruxelles pe lista social-democraţilor, oferind la schimb susţinere mediatică. În final, PSD a obţinut doar 8 mandate de europarlamentar, plus unu după ieşirea Marii Britanii din UE. Eurodeputaţii controlaţi de Dan Voiculescu sunt: Maria Grapini, Carmen Avram, Tudor Ciuhodaru şi Cristian Terheş, ultimul părăsind deja familia socialiştilor europeni.

Citeste mai mult: adev.ro/qgqplt

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here