În România s-a adoptat de curând Directiva Europeană IDD destinată protecției consumatorilor de servicii financiare

0
954

Brokerii de asigurări susțin că actul legislativ ar putea determina o scumpire a asigurărilor sau chiar blocare unor asigurări, precum CASCO.

Pe de altă parte, Autoritatea de Supraveghere Financiară susține că legea IDD nu se va schimba întrucât avem de-a face doar cu o transpunere a legislației europene.

Brokerii sunt de părere că legea IDD va crește birocrația, întrucât un român va trebuie să semneze cel puţin şapte documente, care ar putea însuma până la 20 de pagini, după cum arată o asociație reprezentativă din piață.

Viorel Vasile, preşedintele Patronatului Român al Brokerilor (PRBAR),a declarat :

Ei nu înţeleg, în primul rând, că un broker lucrează cu mai multe firme de asigurări, iar acele firme de asigurări au reguli interne diferite. Una cere 4 pagini de documente, alta 10, alta 7. În al doilea rând nu îşi dau seama cât de complicat este să vinzi unui client o asigurare care presupune semnarea a zeci de pagini de documente. Nu în ultimul rând, piaţa din România are specificul ei, românii au bugete mult mai mici decât alţi europeni, pentru asigurări, de exemplu. Ar trebui ca legile să fie adaptate”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here