În prima lună a anului un număr de peste 21.000 de români s-au trezit cu conturile blocate de Fisc, de aproape două ori mai mare decât cel din ianuarie anul trecut

0
1023
anaf_bani_conturi

Numărul popririlor în cazul firmelor a crescut simtitor.

Pentru a atrage mai mulţi bani la buget, ANAF a pus ochii pe românii cu datorii la stat. Iar pentru a recupera datoriile, a blocat conturile pentru peste 21 de mii de români în ianuarie, cu 88 la sută mai mulţi faţă de aceeaşi lună din 2016, arată datele instituţiei. Sumele poprite au ajuns astfel la peste 244 de milioane de lei, fiind de peste trei ori mai mari fata de ianuarie anul trecut.

A crescut şi numărul firmelor cu conturile bancare blocate de Fisc – 127 de mii faţă de 78 de mii în urmă cu un an. Însă, chiar dacă sunt mai multe companii, sumele poprite sunt mai mici cu şapte procente faţă de ianuarie 2016, adică aproape 740 de milioane de lei.

Tot în ianuarie, ANAF a emis peste 200 de mii de somaţi de plată, dintre care aproape 83 de mii adresate persoanelor fizice, pentru datorii de 1,4 miliarde de lei. Spre comparaţie, în prima lună din 2016 au fost comunicate peste 220 de mii de somaţii, pentru plata a 2,1 miliarde de lei

Citeste si  Prima emisiune SĂPTĂMÂNA FINANCIARĂ la B1TV - Povestea numirii Vioricai Dancilă la BNR - DEZVĂLUIRE: “Din 38 de bănci de pe piața românească, în anul 2012, 36 au plătit ZERO impozit pe profit, vreme de 5 ani, iar în prezent, aceleași instituții plătesc mult sub potențial”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here