Guvernul va continua şi în 2019 să acorde bani pentru filme care promovează România

0
590

Guvernul va continua şi în anul 2019 să sprijine industria cinematografică prin acordarea de ajutor de stat producătorilor de film care vor promova identitatea culturală naţională şi a minorităţilor naţionale din România, dar şi zone geografice sau un oraş din ţară.

Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză anunţă deschiderea sesiunii 2019 pentru depunerea Formularelor de cerere pentru finanţare conform schemei de ajutor de stat privind sprijinirea industriei cinematografice.

Comisia de Prognoză nu a menţionat însă care va fi bugetul pentru anul 2019. În 2018, acesta a fost iniţial de 60 de milioane de lei şi a fost suplimentat ulterior până la peste 230 de milioane de lei.

Cererile de finanţare se analizează în ordinea înregistrării la registratura Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză şi se soluţionează în limita creditelor de angajament aprobate pentru anul 2019.

Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză va publica pe siteul său, periodic, lista cererilor de finanţare depuse şi stadiul analizei acestora. Cererile de finanţare nesoluţionate până la data epuizării bugetului pe 2019 se restituie solicitanţilor, iar Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză comunică pe site-ul său că nu se mai primesc cereri de finanţare. Buget de peste 200 de milioane de lei.

Guvernul a decis, în luna iunie, că va acorda ajutoare de stat în valoare totală anuală de 50 de milioane de euro, până în 2020, producătorilor de film. Pentru anul 2018, Guvernul a propus iniţial un buget de 60 de milioane de lei. În luna decembrie, Executivul a decis să majoreze de patru ori bugetul alocat schemei de ajutor de stat. Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză a anunţat că valoarea totală a creditelor de angajament aprobate pentru anul 2018 în limita cărora se analizează cererile pentru finanţare conform schemei de ajutor de stat privind sprijinirea industriei cinematografice este de 232 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here